Οικοκοινότητες: η περίπτωση του Πελίτι

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Οικοκοινότητες: η περίπτωση του Πελίτι

Κερμελή, Σοφία

Οι οικοκοινότητες στοχεύουν να είναι κοινωνικά, οικονομικά και οικολογικά βιώσιμες, συνειδητές κοινωνίες. Τα μέλη των οικοκοινοτήτων έχουν συνειδητές θέσεις σε σχέση με την αποανάπτυξη, την υπερκατανάλωση αγαθών και πόρων, τις ανθρώπινες σχέσεις και αναζητούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας, υδροδότησης και διαχείρησης απορριμάτων. Οι οικοκοινότητες αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, κάτι που συμβάλλει στις κατά τόπους οικονομίες και κοινωνίες, μέσω διαφόρων παραμέτρων, όπως ο οικοτουρισμός και η αναβίωση εγκαταλελειμένων τόπων. Η κοινότητα του Πελίτι δραστηριοποιείται στη διάσωση και διάδοση τοπικών ποικιλιών σπόρων και αυτόχθονων αγροτικών ζώων. Οραματίζεται, δε, τη δημιουργία μίας οικοκοινότητας στα πρότυπα ενός οικοχωριού.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Πελίτι
Συμβολή οικοκοινοτήτων
Οικοκοινότητες
Αποανάπτυξη


2016-07-13


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.