Home Exchange: μια εναλλακτική επιλογή για διακοπές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Home Exchange: μια εναλλακτική επιλογή για διακοπές

Τσατσαρώνη, Αικατερίνη

Στην παρούσας εργασία έγινε προσπάθεια να μελετηθεί το προφίλ των Ελλήνων Home Exchangers και να διαπιστωθούν τα κίνητρα που τους ώθησαν στο συγκεκριμένο είδος τουρισμού καθώς και η άποψή τους γύρω από το φαινόμενο αυτό. Μελετήθηκε ο βαθμός εξοικείωσης των Ελλήνων με αυτή τη νέα μορφή τουρισμού, ο τρόπος που ήρθαν σε επαφή μαζί του καθώς και οι απόψεις τους για τυχόν μελλοντική περαιτέρω ανάπτυξή του. Παράλληλα, μελετήθηκε η γενικότερη φιλοσοφία που φέρει ο Έλληνας τουρίστας σχετικά τόσο με τον εναλλακτικό τουρισμό όσο και γενικότερα με την ιδέα των ταξιδιών. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν έδειξαν ότι η σημερινή κοινωνία αναζητεί ένα διαφορετικό τύπο διακοπών, χωρίς ακόμα να είναι πλήρως ενημερωμένη και εξοικειωμένη με τις μορφές του εναλλακτικού τουρισμού και ειδικότερα της ανταλλαγής κατοικιών. Τέλος, φαίνεται ότι μέσα από σωστή διάχυση της πληροφορίας, τα επόμενα χρόνια θα μπορούσε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ο εναλλακτικός τουρισμός και να αυξηθούν τα άτομα τα οποία θα επιλέγουν να πραγματοποιούν διακοπές “σαν ντόπιοι”.

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

Τουρισμός
Εναλλακτικός Τουρισμός
Ελλάδα
Τουρισμός - Κοινωνικές απόψεις
Ανταλλακτική Οικονομία
Τουρισμός - Ελλάδα
Ανταλλαγή σπιτιών


2016-07-06


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.