Η καλλιέργεια της πορτοκαλιάς στον νομό Αργολίδας: εξέλιξη και προοπτικές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Η καλλιέργεια της πορτοκαλιάς στον νομό Αργολίδας: εξέλιξη και προοπτικές

Καραβίδα, Σπυριδούλα

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν συντελεστεί αναμφίβολα ποικίλες ανακατατάξεις στην διάρθρωση του εμπορίου και στην σύναψη εμπορικών σχέσεων μεταξύ των διαφόρων χωρών. Οι πολιτικές εξελίξεις, από την δημιουργία της κοινής γεωργικής πολιτικής και της ΕΕ, μέχρι την πτώση των σοσιαλιστικών καθεστώτων της ανατολικής Ευρώπης και την πρόοδο του διεθνούς εμπορίου και της παγκοσμιοποίησης, καθιστούν την παγκόσμια εμπορική σκηνή μια ευμετάβλητη αρένα εμπορικών ροών όπου άλλες χώρες αναδύονται και επωφελούνται από τις εξελίξεις ενώ άλλες μένουν στο παρασκήνιο χάνοντας την προεξάρχουσα θέση που κατείχαν. Ο αγροτικός τομέας δεν θα μπορούσε να έχει μείνει ανεπηρέαστος από όλες αυτές τις συνεχείς εξελίξεις. Στην παρούσα εργασία αναλύεται η εξέλιξη της καλλιέργειας της πορτοκαλιάς στον νομό Αργολίδας, ο τρόπος που έχει επηρεαστεί από τις διεθνείς εξελίξεις καθώς και οι προοπτικές της βιωσιμότητα της.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Πορτοκάλια - Καλλιέργεια
Oranges - Cultivation
Rural development - Greece - Argolida (Nome)
Αγροτική ανάπτυξη - Ελλάδα - Αργολίδα (Νομός)

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2012-10-29


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.