Εξαγωγή γνώσης από δεδομένα κίνησης χρηστών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2016 (EL)
Εξαγωγή γνώσης από δεδομένα κίνησης χρηστών

Λάμπου, Σοφία

Η εργασία μελετά την υλοποίηση μιας εφαρμογής κινητού η οποία χρησιμοποιεί κυρίως στοιχεία που παρέχει το gps της συσκευής. Η συγκεκριμένη εφαρμογή καταγράφει τις διαδρομές του χρήστη και μετά από υπολογισμούς δίνει χρήσιμες πληροφορίες . Οι πληροφορίες αυτές δίνονται μέσα από την ίδια την εφαρμογή με τη μορφή συγκεντρωτικών στοιχείων (data analytics).Οι χρήσεις της παρούσας πρότυπης εφαρμογής είναι πολλές. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είτε ιδιωτικά ή σε κάποια εταιρία που θα ήθελε να ελέγχει τα οχήματα της. Θα ήταν χρήσιμη σε νέους οδηγούς για λόγους ασφάλειας να γνωρίζουν πότε υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας. Πολλοί οδηγοί, είτε εταιρείες με στόλο οχημάτων θα ήθελαν να γνωρίζουν τις αποστάσεις που διανύουν τα οχήματα τους και σε τι χρονικά διαστήματα. Θα εξυπηρετούσε να ξέρουν ποιες διαδρομές έχουν περισσότερη κίνηση και μάλιστα ποιες μέρες και ώρες ώστε να τις αποφύγουν. Σε κάποιους ίσως θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζουν τις παραβάσεις ταχύτητας ή πόσες φορές χρειάστηκε να σταματήσουν σε κάθε διαδρομή. Μέσα από την εργασία αναπτύχθηκε μια εφαρμογή κινητού τηλέφωνου με χρήση εργαλείων ανεξάρτητων πλατφόρμας η οποία θα υποστηρίζεται από μια εφαρμογή server και μια βάση δεδομένων για τη συλλογή και διαχείριση δεδομένων με σκοπό την παραγωγή συγκεντρωτικών στοιχείων.Η εφαρμογή μπορεί να αποτελέσει την αρχή για μια ευρύτερη προσπάθεια να βελτιωθεί η κίνηση στους δρόμους μέσα από παρατηρήσεις καθημερινών διαδρομών δίνοντας προτεραιότητα στην οδική ασφάλεια. Να προστατεύσει τον οδηγό από λάθος ενέργειες και να βελτιώσει την οδήγηση και τις διαδρομές του. Να εντοπίσει τα σημεία με κυκλοφοριακή συμφόρηση και παραβιάσεις ορίων ταχύτητας.

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

Εφαρμογή εντοπισμού καταγραφής συγκεντρωτικά στοιχεία

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2016-07-11


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.