Αξιοποίηση των τάσεων αναζήτησης στην προώθηση δικτυακών τόπων στα αποτελέσματα αναζήτησης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Αξιοποίηση των τάσεων αναζήτησης στην προώθηση δικτυακών τόπων στα αποτελέσματα αναζήτησης

Καραγκιαούρης, Χαράλαμπος

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και η χρήση του διαδικτύου απ' όλο και περισσότερα τμήματα του πληθυσμού, οδήγησε στην ραγδαία ανάπτυξη των μηχανών αναζήτησης. Οι μηχανές αναζήτησης και τα αποτέλεσματα που παράγουν, αποτελούν πλέον το κύριο εργαλείο δημιουργίας επισκέψεων/κυκλοφορίας (traffic) στους δικτυακούς τόπους. Σχεδόν ταυτόχρονα δημιουργήθηκε η ανάγκη βελτιστοποίησης των δικτυακών τόπων, έτσι ώστε, να ανιχνεύονται γρηγορότερα και συχνότερα από τις μηχανές αναζήτησης. Αυτή η ανάγκη δημιούργησε και την τεχνική βελτιστοποίησης των δικτυακών τόπων που ονομάστηκε, Search Engine Optimization (SEO).Η Google έχει αναπτύξει πολλές υπηρεσίες και εργαλεία που βοηθούν στην χρήση SEO τεχνικών (Webmaster Tools, Analytics κ.λ.π).Ένα από τα εργαλεία αυτά είναι η υπηρεσία Google Trends που παρουσιάζει την ποσότητα των αναζητήσεων με βάση τις αναζητήσεις των χρηστών στο Google Search και στα ειδησεογραφικά άρθρα που συλλέγονται από το Google News. Στο παρελθόν η υπηρεσία Google Trends έχει χρησιμοποιηθεί σε ερευνητικές εργασίες αλλά και εμπορικές εφαρμογές για να εντοπίσει τα ενδιαφέροντα των χρηστών του web παγκοσμίως όπως αυτά αποτυπώνονται μέσα από τις αναζητήσεις τους στη μηχανή αναζήτησης της Google. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν αξιοποιηθεί σε μια σειρά από υπηρεσίες με εφαρμογές από το εμπόριο και το χρηματιστήριο μέχρι και τη δημόσια υγεία.Στην παρούσα μεταπτυχιακή εργασία θα παρουσιάσουμε μια προσπάθεια αξιοποίησης των δεδομένων που προσφέρει η υπηρεσία Google Trends στο πεδίο της βελτιστοποίησης της τοποθέτησης περιεχομένου σε δυναμικά παραγόμενους ιστότοπους με στόχο την προώθηση των ιστοτόπων αυτών στις μελλοντικές αναζητήσεις του Google Search. Η απλή ιδέα που κρύβεται πίσω από την προσπάθεια αυτή είναι η ακόλουθη:«αν ένας ιστότοπος που έχει αρκετό περιεχόμενο φροντίσει να έχει πάντοτε στην πρώτη του σελίδα περιεχόμενο για το οποίο ψάχνουν οι χρήστες του διαδικτύου, τότε θα καταφέρει να αυξήσει την επισκεψιμότητά του και κατ’ επέκταση τη δημοτικότητά τους». Συγκεκριμένα επιχειρούμε μια εφαρμογή στο χώρο της online ειδησεογραφίας μέσα από μια πρότυπη Web εφαρμογή επίδειξης η οποία μας επιτρέπει να ελέγξουμε την ορθότητα αυτής της υπόθεσης εργασίας που αναφέραμε.

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

Google Trends
εφαρμογή
μηχανές αναζήτησης
δικτυακών τόπων
Seo


2016-07-11


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.