Πλημμύρες σε αστικά περιβάλλοντα: η περίπτωση του Δήμου Πειραιά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Πλημμύρες σε αστικά περιβάλλοντα: η περίπτωση του Δήμου Πειραιά

Πέρρου, Κωνσταντίνα

Η εργασία αυτή έχει αντικείμενο τις πλημμύρες σε αστικά περιβάλλοντα και μελετά ως περίπτωση το Δήμο του Πειραιά. Η δομή της εργασίας είναι η ακόλουθη: το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στις πλημμύρες, κι είναι θεωρητικό, το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στον Πειραιά. Παρατίθενται στοιχεία για την πόλη όπως πως πήρε το όνομα της, ποια είναι τα χαρακτηριστικά της, η ιστορία της, ποια η σημερινή κατάσταση της πόλης, πως διαιρείται διοικητικά ο Δήμος, μελετάται ο ποταμός Κηφισός και ποιοι χείμαρροι υπήρχαν στην περιοχή, στο τρίτο κεφάλαιο παρατίθεται ένας πίνακας με τις μεγαλύτερες πλημμύρες, αναλύονται οι πιο σημαντικές περιπτώσεις πλημμύρας ως προς τις επιπτώσεις που προκάλεσαν στους κατοίκους της πόλης και τέλος παρατίθενται οι περιοχές που ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων. Σκοπός της εργασίας είναι η διερεύνηση και η ανάδειξη των αιτιών που έχουν διαμορφώσει τα ευπαθή σημεία στην πόλη, η καταγραφή των πλημμυρών ώστε αφενός να μην απολεστεί η μνήμη των γεγονότων αυτών αφετέρου να συγκεντρωθούν τα δεδομένα τους, ώστε να συνεκτιμηθούν και να διατυπωθούν προτάσεις μέτρων, όπως η εκτίμηση του πλημμυρικού κινδύνου σε τοπικό επίπεδο, για τον Δήμο Πειραιά.

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

Κηφισός.
Πλημμύρες
Χρήσεις γης
Πειραιάς
Αστικά περιβάλλοντα


2016-07-15


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.