Ανάπτυξη game-app για ενημέρωση στην παιδική παχυσαρκία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2016 (EL)
Ανάπτυξη game-app για ενημέρωση στην παιδική παχυσαρκία

Σκληβάγκου, Καλλιόπη

Το παρόν πόνημα επιδιώκει να παρουσιάσει και να εξετάσει ένα από τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα παιδιά στην Ελλάδα. Η παιδική παχυσαρκία είναι ένα φαινόμενο που με τον καιρό παίρνει μεγάλες διαστάσεις, ωστόσο όμως, δεν υπάρχουν αρκετές ενέργειες από την πλευρά της πολιτείας για έγκαιρη ενημέρωση και αντιμετώπιση. Διοργανώνονται διάφορες πολιτιστικές δράσεις που σκοπό έχουν να ωθούν τους νέους ανθρώπους σε υγιεινό τρόπο ζωής (όπως ποδηλατοδρομίες, αγώνες δρόμου) αλλά δεν έχει σημειωθεί καμιά προσπάθεια για ενημέρωση των νέων σε θέματα σωστής διατροφής. Η εργασία αυτή έχει ως στόχο να ενημερώσει το κοινό για το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας παρουσιάζοντας μια ηλεκτρονική εφαρμογή (gameapplication) ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων. Η διαδραστική αυτή εφαρμογή δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τις σωστές διατροφικές αξίες έτσι ώστε να υιοθετήσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα οφέλη των τροφών αυτών στον ανθρώπινο οργανισμό. Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του κοινού για την παχυσαρκία μέσα από ένα πλέον δημοφιλή τρόπο, την ηλεκτρονική διαδραστική εφαρμογή (gameapplication).

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

Διατροφή
υγιεινός τρόπος ζωής
διαδραστική εφαρμογή
σχολείο
παιδική παχυσαρκία

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2016-11-03


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.