Ανάπτυξη εφαρμογής μουσικού παιχνιδιού σε mobile περιβάλλον

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Ανάπτυξη εφαρμογής μουσικού παιχνιδιού σε mobile περιβάλλον

Μάραντος, Βασίλειος

Η κυριαρχία των προσωπικών υπολογιστών και γενικότερα της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου έφερε την ανάπτυξη στον τομέα της ψυχαγωγίας των video games. Eκατομμύρια άνθρωποι ασχολούνται καθημερινά με αυτά, κατατάσσοντάς τα στο πιο αναπτυσσόμενο κομμάτι της ψυχαγωγίας. Μία μερίδα αυτών των παιχτών είναι εκείνοι που παίζουν παιχνίδια σε φορητές συσκευές. Μία από τις κατηγορίες παιχνιδιών που παίζονται είναι τα μουσικά παιχνίδια. Αυτήν την κατηγορία επέλεξα να μελετήσω στην παρούσα εργασία με την παρουσίαση του NoteCollector, ένα παιχνίδι αποκλειστικά για φορητές συσκευές.Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη και ανάλυση των στοιχείων των video games, της υποκατηγορίας των μουσικών παιχνδιών και της τεχνολογίας MIDI. Στην εργασία αναλύεται η ανάπτυξη του μουσικού παιχνδιού για φορητές συσκευές με το λειτουργικό σύστημα Android. Στο παιχνίδι γίνεται η χρήση πληροφοριών των αρχείων MIDI που μέσα από αυτές τις πληροφορίες δημιουργούνται τα αντικείμενα που συλλέγει ο παίχτης. Ο χρήστης του παιχνιδιού διαλέγει αρχικά ένα μουσικό κομμάτι και αφού επιλέξει το επίπεδο δυσκολίας που επιθυμεί, μεταβαίνει στην κεντρική οθόνη όπου ξεκινάει το παιχνίδι. Ο παίχτης έχει τη δυνατότητα να καταχωρήσει και να δει τα εγγεγραμμένα σκορ. Ακόμα, έχει την επιλογή να πραγματοποιήσει κάποιες δικές του ρυθμίσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχίδι είναι σχεδιασμένο για μουσικά κομμάτια πιάνου, μπορεί όμως να παιχτεί και με μουσικά κομμάτια από οποιοδήποτε άλλο μουσικό όργανο πάντα σε αρχείο MIDI.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

αρχεία MIDI
μουσικά παιχνίδια
LibGDX framework
video games
Android


2016-10-11


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.