Υποστήριξη λήψης αποφάσεων σε προβλήματα πολυ-κριτηριακής βελτιστοποίησης με χρήση οπτικής ανάλυσης δεδομένων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Υποστήριξη λήψης αποφάσεων σε προβλήματα πολυ-κριτηριακής βελτιστοποίησης με χρήση οπτικής ανάλυσης δεδομένων

Μηλιώτης, Μάριος

Πολλές φορές στη ζωή μας, ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις, στις οποίες καλούμαστε να πάρουμε μία απόφαση και να διαλέξουμε μία επιλογή. Όταν πρέπει να επιλέξουμε συγκρίνοντας περισσότερα από ένα κριτήρια, τότε το πρόβλημα μας κατατάσσεται στα πολυ-κριτηριακά προβλήματα. Με την παρουσίαση του Big Data και την αύξηση της πολυπλοκότητας των πράξεων, αυξάνει και η δυσκολία τέτοιων προβλημάτων. Για την επίλυση τους, επιβάλλεται η βαθύτερη ανάλυση τους, ανάγκη η οποία οδήγησε στη δημιουργία του επιστημονικού πεδίου που ονομάστηκε multi-criteria decision analysis. Στην προσπάθεια για ταχύτερη και ασφαλέστερη (όσων αφορά τα σφάλματα στην τελική απόφαση) επεξεργασία στο decision making, ερεύνυθηκαν και αναπτύχθκηαν και άλλα επιστημονικά πεδία όπως τα data analytics, το multi-objective optimization και τα visual analytics. Μαζί με την μελέτη όλων των προαναφερθέντων ορισμών, στην πτυχιακή αυτή μελετήθηκε και ένα πρόβλημα multi-criteria decision making, αυτό της αγοράς ενός επεξεργαστή και μίας κάρτας γραφικών και αναπτύχθηκε και ένα προγραμματιστικό εργαλείο στο διαδίκτυο, ώστε να εφαρμοστούν στην πράξη οι αρχές που περιγράφονται στο θεωρητικό μέρος της εργασίας.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

βελτιστοποίηση απόφαση οπτικοποίηση ανάλυση προγραμματισμός


2016-11-01


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.