Μελέτη των Πρωτοκόλλων Επικοινωνίας Vehicle to Vehicle(V2V) και Vehicle to Infrastructure(V2I)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2016 (EL)

Μελέτη των Πρωτοκόλλων Επικοινωνίας Vehicle to Vehicle(V2V) και Vehicle to Infrastructure(V2I)

Ζαχαράτου, Διονυσία

Η τωρινή κατάσταση όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας των συγκοινωνιών είναι τρομακτική. Σχεδόν 40.000 άνθρωποι κάθε χρόνο πεθαίνουν στους δρόμους της Ευρώπης. Περίπου 1,7 εκατομμύρια στην Ευρώπη τραυματίζονται σοβαρά στα τροχαία ατυχήματα. Στις ΗΠΑ τα ποσοστά είναι περίπου τα ίδια. Στις ΗΠΑ το υπολογίζουν στο 1 τρισεκατομμύριο και στην Ευρώπη περίπου στο 3% του ΑΕΠ όλης της Ευρώπης. Σε αυτό το κόστος περιλαμβάνονται έξοδα νοσηλείας, φάρμακα και ότι άλλο χρειάζεται κάποιος για να αναρρώσει από ένα ατύχημα.Στην προσπάθεια να βρουν λύση στο παραπάνω πρόβλημα τα κράτη και οι εταιρίες κατασκευής οχημάτων έχουν κατά καιρούς βρει διάφορους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος. Αρχικά ξεκίνησαν με τις ζώνες ασφαλείας μετά προχώρησαν στους αερόσακους και τέλος στο ABS (Σύστημα Αντιμπλοκαρίσματος Τροχών) και ESP (ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας). Μια καινούργια τεχνολογία η οποία αναπτύσσεται είναι η επικοινωνία μεταξύ οχημάτων (vehicle to vehicle). Πως όμως θα γίνει αυτή η επικοινωνία;Το 1999 η US Federal Commission δέσμευσε την συχνότητα των 77MHz ( 5.85-5.925GHz) του φάσματος για την επικοινωνία οχήματος – οχήματος και οχήματος – σταθερά σημεία. Η ιδέα να επικοινωνούν τα αυτοκίνητα μεταξύ τους ήταν κάτι καινούργιο. Μετά από χρόνια ερευνών αποφάσισαν να προτείνουν το DSRC ( 5.9GHz Dedicated Short Range Communications).Η ασύρματη πρόσβαση σε περιβάλλον οχημάτων (WAVE) είναι σημαντικά διαφορετική από το Wi-Fi και τα κυψελωτά ασύρματα περιβάλλοντα δικτύωσης. Οι προδιαγραφές όπως αυτές ορίζονται από το IEEE802.11p και IEEE1609 αποτελούν το καλύτερο σύνολο προτύπων για δίκτυα βασιζόμενα στο (DSRC/WAVE).

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

ασφάλεια
πρότυπα
πρωτόκολλο
Αρχιτεκτονική
αξιοπιστία


2016-10-24


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.