Σύστημα διαχείρισης απομακρυσμένων κλήσεων διαδικασιών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Σύστημα διαχείρισης απομακρυσμένων κλήσεων διαδικασιών

Τσαγανός, Απόστολος Δ.

Στις μέρες μας, οι περισσότεροι οργανισμοί και επιχειρήσεις απαρτίζονται από πολλούς τομείς (τμήματα) από τους οποίους, ο κάθε ένας ασχολείται με τις δικιές του αρμοδιότητες. Όταν όμως όλα τα τμήματα έχουν υλοποιήσει όλες τις λειτουργίες που τους χρειάζονται και θέλουν να αφήσουν τρίτους να έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε αυτά παρουσιάζεται το πρόβλημα, αφού για να πάρει κάποιος τρίτος δεδομένα και να χρησιμοποιήσει υπηρεσίες από αύτον τον οργανισμό-επιχείρηση πρέπει να εμπλέκεται ένας προγραμματιστής και να δίνει συγκεκριμένα περιορισμένη πρόσβαση κάθε φορά σε όποιον το έχει ανάγκη. Το πρόβλημα αυτό το λύνει το RPCMS καθώς μπορούμε να φτιάξουμε μέσω αυτού έναν «κατάλογο» από τις υπηρεσίες που παρέχουμε ακόμα κι αν προέρχονται από διαφορετικούς κομβους. Επίσης, μπορούμε πάλι μέσω του RPCMS να ορίσουμε σε ποιές υπηρεσίες μπορεί να έχει πρόσβαση ο κάθε χρήστης και όλα τα παραπάνω μέσω ενός UI και όχι μέσω κώδικα. Τέλος, το RPCMS δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να κάνει log τις κλήσεις που δέχονται τα συστήματα που περιέχονται σε αυτό, αλλά και να απαγορέψει την πρόσβαση σε συγκεκριμένες IP διευθύνσεις.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Ασφάλεια
Φορέας συλλογής
Σύστημα διαχείρισης
Διακομιστής μεσολάβησης
Πύλη API


2017-03-02


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.