FarmIt: Ανάπτυξη ανοιχτής πλατφόρμας αγοράς γεωργικών προϊόντων μέσω κινητού τηλεφώνου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

FarmIt: Ανάπτυξη ανοιχτής πλατφόρμας αγοράς γεωργικών προϊόντων μέσω κινητού τηλεφώνου

Ζάρας, Αδαμάντιος Τ.

Η χρήση των κινητών τηλεφώνων ολοένα και αυξάνεται. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν περισσότερες ώρες το κινητό τους τηλέφωνο, παρά τον υπολογιστή τους ή άλλα μέσα δικτύωσης. Το λειτουργικό του σύστημα σε συνδυασμό με όσα αυτό μπορεί να προσφέρει και η φορητότητά του, το καθιστούν ως την πλέον χρήσιμη ηλεκτρονική συσκευή.Συνεπώς οι εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων είναι απαραίτητες σε τεχνικό, αλλά και σε διαφημιστικό ακόμη επίπεδο. Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις για την ανάπτυξή τους, μία εκ των οποίων είναι ο προγραμματισμός υβριδικών εφαρμογών, με τη χρήση τεχνολογιών διαδικτύου, όπως HTML5, Javascript και CSS. Τα χαρακτηριστικά αυτής της προσέγγισης, είναι ο γρηγορότερος προγραμματισμός και η χρήση της εφαρμογής σε δύο ή περισσότερα διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, με αντάλλαγμα την ταχύτητα εκτέλεσής της. Ωστόσο με τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, η αρνητική επίδραση στην ταχύτητα εκτέλεσης των υβριδικών εφαρμογών έχει ελαχιστοποιηθεί σημαντικά στα κινητά νέας γενιάς.Μία ακόμη τάση στις μέρες μας, είναι η ανάπτυξη Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ), για λόγους οι οποίοι μπορούν εύκολα να γίνουν κατανοητοί, αν αναλογιστεί κανείς τα οφέλη που απορρέουν, όπως η διαλειτουργικότητα και η ύπαρξη πληθώρας επιλογών και δοκιμασμένων λύσεων.Αξιοποιώντας τις προσφορές της σύγχρονης τεχνολογίας, με την ανάπτυξη ΕΛ/ΛΑΚ, μπορούμε να κάνουμε ευκολότερη και οικονομικότερη τη διαδικασία ορισμένων πραγμάτων, όπως για παράδειγμα τη διαφήμιση ή την προώθηση προϊόντων καθώς και την αγοραπωλησία τους.Για τους παραπάνω λόγους, αποφάσισα να αναπτύξω μία υβριδική εφαρμογή ανοιχτού κώδικα για κινητά τηλέφωνα και όχι παραδείγματος χάρη μια ιστοσελίδα, μέσω της οποίας θα μπορούν όλοι να προμηθεύονται προϊόντα γεωργικής παραγωγής χωρίς μεσάζοντες, σε χαμηλότερο κόστος. Η εφαρμογή αυτή ονομάζεται FarmIt.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

RESTful Web Service
υβριδική εφαρμογή
ΕΛ/ΛΑΚ
MVC
FarmIt


2017-02-23


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.