Cyber crime: using technology against itself

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Cyber crime: using technology against itself

Σιβένας, Τρύφων Ι.

Στόχος της διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη του σύγχρονου ηλεκτρονικού εγκλήματος και της μεθοδολογίας που ακολουθείται. Συγκεκριμένα, γίνεται μια ανάλυση στο νομικό πλαίσιο και τα αρχικά βήματα της νομοθεσίας για την αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Εν συνεχεία πραγματοποιείται σύγκριση των ποινών για τα ηλεκτρονικά εγκλήματα σε χώρες όπου έχει θεσπιστεί αντίστοιχο νομικό πλαίσιο. Σε δεύτερο επίπεδο γίνεται μια μελέτη στη ζημία που έχει προκαλέσει το ηλεκτρονικό έγκλημα τα τελευταία έτη. Ακολούθως πραγματοποιείται ανάλυση στη λογική, συμπεριφορά και σκεπτικό του σύγχρονου ηλεκτρονικού εγκληματία. Πραγματοποιείται λεπτομερής αναφορά στη μεθοδολογία που ακολουθούν για να αποσπάσουν πληροφορίες και δεδομένα τα οποία μπορούν είτε να χρησιμοποιήσουν είτε να μεταπωλήσουν. Επίσης γίνεται αναφορά στο παράνομο διαδίκτυο και στα κρυπτο κανάλια επικοινωνίας. Εκτενής ανάλυση γίνεται στην ανωνυμοποιησή τους αλλά και στη λογική της αποφυγής έκθεσης προσωπικών τους δεδομένων που μπορεί να οδηγήσουν στη σύλληψη τους. Ανάλυση πραγματοποιείται σε επιχειρησιακή λογική, μεθόδους προστασίας, μεθόδους επιθέσεων και μεθοδολογίες που αξιοποιούν τα κλεμμένα δεδομένα. Τέλος πραγματοποιείται αναφορά για τους μηχανισμούς που υπάρχουν σήμερα για την αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος αλλά και για την λογική αποζημίωσης των θυμάτων του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

ηλεκτρονική απάτη
μεθοδολογία εγκλήματος
νομοθεσία εγκλήματος
ανωνυμοποίηση
Ηλεκτρονικό έγκλημα


2017-02-20


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.