Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Φωτονική πυριτίου
Silicon Photonics

Μπαμπέκος, Παναγιώτης Χρήστος Γ.

Φωτονική Πυριτίου έχει προσελκύσει τεράστια προσοχή και ερευνητική προσπάθεια ως μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία σε οπτοηλεκτρονική ολοκλήρωση για την πληροφορική, τις επικοινωνίες , τους αισθητήρες και την ηλιακή «συγκομιδή». Κυρίως λόγω του συνδυασμού των εξαιρετικών ιδιοτήτων του υλικού και της τεχνολογίας CMOS, το πυρίτιο έχει επιλεχθεί ως το υλικό για την κατασκευή φωτονικών και οπτοηλεκτρονικών κυκλωμάτων με χαμηλό κόστος , υπερ-μικρό αποτύπωμα συσκευής και υψηλής πυκνότητας ολοκλήρωση. Σε αυτήν την εργασία θα κάνουμε μια επισκόπηση για την φωτονική πυριτίου, τονίζοντας το πρώιμο έργο από τα μέσα της δεκαετίας του 80 σχετικά με τα θεμελιώδη δομικά στοιχεία όπως πλατφόρμες πυριτίου και κυματοδηγούς, και τα κύρια θεμελιώδη δομικά στοιχεία που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα στον τομέα αυτό. Μια περίληψη των αναφερόμενων εργασιών για τα λειτουργικά στοιχεία ενεργητικών και παθητικών συσκευών, καθώς και τις εφαρμογές τεχνολογίας στην διασύνδεση (interconnection) , την βελτιστοποίηση συζευκτών φράγματος και την μεταγωγή (switching). Στο τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζεται ένα SiliconSwitch που θεωρείται το μεγαλύτερο που υπάρχει όσον αφορά τις εισόδους-εξόδους.

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

Φωτονική πυριτίου
Ενεργές συσκευές
Αναφορές
μεταγωγή
Ολοκλήρωση/διαμόρφωση
συζευκτές φράγματος
παθητικές συσκευές
ιστορία

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2017-03-03


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.