Παιδική παχυσαρκία και γονεϊκή τυπολογία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Παιδική παχυσαρκία και γονεϊκή τυπολογία

Τσακιράκη, Σιμώνη Κ.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη αύξηση του ποσοστού υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών. Τα αίτια είναι πολλά και τα αποτελέσματα ολέθρια για την υγεία των παιδιών και μετέπειτα κατά την ενήλικο ζωή τους. Παρακάτω παρουσιάζονται τα αίτια και τα αποτελέσματα της παιδικής παχυσαρκίας καθώς και κάποια μέτρα πρόληψης.Η συμπεριφορά των γονέων ως προς τον τρόπος διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους επηρεάζει όχι μόνο την ψυχική υγεία αλλά και τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών τους. Η παρούσα μελέτη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια πτυχιακής εργασίας . Η μελέτη περιλαμβάνει 100 παιδιά πέμπτης και έκτης δημοτικού .Σύμφωνα με την έρευνα αυτή φαίνεται ότι το BMI συσχετίζεται με τη συμπεριφορά των γονέων τους. Πιο συγκεκριμένα ο αυταρχικός πατέρας σχετίζεται θετικά με το BMI του παιδιού του ενώ ο δημοκρατικός πατέρας σχετίζεται αρνητικά με το BMI του παιδιού του. Δεν βρέθηκε συσχέτιση μεταξύ του BMI και του παραχωρητικού πατέρα. Δεν βρέθηκαν ικανοποιητικά δεδομένα για τη σχέση της αυτοεκτίμησης και του BMI.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Παιδική παχυσαρκία
γονεϊκή τυπολογία


2017-02-23


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.