Design and development of management functionality in the context of 5G infrastructures

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Design and development of management functionality in the context of 5G infrastructures

Σταμπόλογλου, Ηλιάννα Σ.

Τα δίκτυα αναφέρονται ως ασύρματα δίκτυα όπου συνεχώς εξελίσσονται διαμέσου της παροχής συνεχώς ανανεωμένων και επαναστατικών υπηρεσιών, με σκοπό την άμεση και ευέλικτη εξυπηρέτηση περισσότερων χρηστών σε μεγαλύτερη εμβέλεια. Ακόμα, το πέρασμα από τα αναλογικά στα ψηφιακά δίκτυα καθώς και η εμφάνιση των δικτύων 3ης, 4ης και η εξέλιξη αυτών στα μελλοντικά δίκτυα 5ης γενιάς, σηματοδοτούν μία νέα και φιλόδοξη εποχή στον τομέα των τηλεπικοινωνίων. Η εργασία αυτή, πραγματεύεται την εξέλιξη των ασύρματων γενιών με σκοπό τη σύγκριση των χαρακτηριστικών τους. Επίσης παρουσιάζει ένα νέο σχέδιο για την αρχιτεκτονική δικτύου για τα μελλοντικά 5G δίκτυα, περιλαμβάνοντας πρωτόκολλα και αλγορίθμους. Ο σχεδιασμός αυτός βασίζεται στην κεντρικοποίηση του κινητού περιβάλλοντος. Θα δούμε ότι το τερματικό του χρήστη έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την τεχνολογία πρόσβασης (RadioAccessTechnology) – RAT βασιζόμενο σε αρκετά κριτήρια. Ενώ με τη βοήθεια ενός σεναρίου θα δούμε πως ο αλγόριθμος που χρησιμοποιείται παρέχει πολύ καλύτερες μετρήσεις από τους προγενέστερους αλγορίθμους.Για το σκοπό αυτό, στο 1ο κεφάλαιο, γίνεται μια ιστορική αναδρομή στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και αναφέρονται με συντομία τα κυριότερα χαρακτηριστικά των γενιών των ασύρματων δικτύων. Στο 2ο κεφάλαιο, περιγράφεται η LTE (LongTermEvolution) τεχνολογία και γίνεται μία σύγκριση μεταξύ 3ης και 4ης γενιάς δικτύων. Έπειτα στο 3ο και 4ο κεφάλαιο, γίνεται μία εκτεταμένη αναφορά στα χαρακτηριστικά των ασύρματων δικτύων 5ης γενιάς. Ύστερα, γίνεται μία περιγραφή ενός καινοτόμου αλγορίθμου για radionetworksselection σε ετερογενές περιβάλλον. Πραγματοποιείται μία σύγκριση αυτού του αλγορίθμου με τους υπόλοιπους αλγορίθμους που υπάρχουν στην αγορά, ενώ τέλος παρουσιάζονται τα συμπεράσματα που προκύπτουν με τη βοήθεια ενός γραφήματος.

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

5G
ετερογενή ασύρματα δίκτυα
δρομολόγηση ελέγχου
ποιότητα υπηρεσιών


2017-03-15


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.