H δεύτερη γενιά Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα: Εστιάζοντας σε θέματα Ιθαγένειας/Ταυτότητας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

H δεύτερη γενιά Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα: Εστιάζοντας σε θέματα Ιθαγένειας/Ταυτότητας

Ντάλτα, Τέλμα Μαρία Ζ.

Η παρούσα εργασία μελετά την διαδικασία διαμόρφωσης της ταυτότητας των Αλβανών μεταναστών δεύτερης γενιάς στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις μέσω των οποίων θίγονται ζητήματα ένταξης στο εκπαιδευτικό σύστημα, επαφής με το νέο γλωσσικό στοιχείο και επιπολιτισμού σε στοιχεία της ελληνικής ταυτότητας (βάφτιση, μετονομασία).Η απόδοση ιθαγένειας αποτελεί κύριο αίτημα των μεταναστών για την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους στην νέα κοινωνία. Για το λόγο αυτό αναλύονται τα σχετικά νομοθετικά πλαίσια περί απόδοσης ιθαγένειας στους αιτούντες, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.Με στόχο την ανάλυση της ταυτότητας, όπως οι ίδιοι την προσδιορίζουν, αναλύονται απόψεις σχετικά με την συνύπαρξή τους με τους γηγενείς και ο βαθμός σύνδεσης με την χώρα καταγωγής τους. Τέλος καταγράφονται τα μελλοντικά σχέδια των μεταναστών παραθέτοντας τα αίτια μιας ενδεχόμενης αποχώρησης από την Ελλάδα. 

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Ιθαγένεια
Μετανάστες δεύτερης γενιάς
Αλβανοί
Ταυτότητα
Επιπολιτισμός


2017-03-20


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.