Επέκταση της πλατφόρμας Adamm με έξυπνους αλγορίθμους βελτιστοποίησης και εξαγωγής χαρακτηριστικών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Επέκταση της πλατφόρμας Adamm με έξυπνους αλγορίθμους βελτιστοποίησης και εξαγωγής χαρακτηριστικών

Ζορμπάς, Νικόλαος Ε.

Συμβάλλοντας ενεργά στην ταχεία πρόοδο πολλών άλλων επιστημονικών πεδίων, αλλά και με πολύ σημαντική επίδραση σε πρακτικές εφαρμογές σε κλάδους που κυμαίνονται από την οικονομία και τη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων μέχρι την ιατρική, η εξόρυξη δεδομένων είναι ένα από τα πιο δραστήρια και σημαντικά πεδία μελέτης σήμερα. Αυτή η διατριβή βασίζεται στο ήδη τεκμηριωμένο και δοκιμασμένο πρόγραμμα εξόρυξης δεδομένων για ειδικούς βιοϊατρικής, Adamm. Ο στόχος της παρούσας διατριβής είναι διττός. Πρώτον, αποσκοπεί να δώσει λύση στα προβλήματα πολυπλοκότητας χρόνου του αλγορίθμου επιλογής χαρακτηριστικών του Adamm. Για να επιτευχθεί αυτό, τρεις διαφορετικοί αλγόριθμοι επιλογής χαρακτηριστικών υλοποιήθηκαν και δοκιμάστηκαν σε πραγματικά ιατρικά δεδομένα. Δεύτερον, η διατριβή αυτή εξετάζει τη χρησιμότητα της ενσωμάτωσης δυνατοτήτων αυτόματης εξαγωγής χαρακτηριστικών στην αυτοματοποιημένη διαδικασία βελτιστοποίησης αποτελεσμάτων του Adamm. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ενσωμάτωσης δύο τέτοιων δυνατοτήτων και της δοκιμής των αποτελεσμάτων αυτών στα ίδια ιατρικά δεδομένα με τις παλαιότερες έρευνες.

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

Μηχανική Μάθηση
Επιλογή χαρακτηριστικών
Βελτιστοποίηση


2017-03-24


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.