Ανακύκλωση και εκτίμηση κύκλου ζωής ενδυμάτων και κοστουμιών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2015 (EL)

Ανακύκλωση και εκτίμηση κύκλου ζωής ενδυμάτων και κοστουμιών

Φάσσα, Ακριβούλα Ι.

Στην παρούσα διπλωματική εργασία επιχειρείται μια προσέγγιση στην ανακύκλωση και στην εκτίμηση του κύκλου ζωής των ενδυμάτων και των Γίνεται μια σημαντική αναφορά στις μεθόδους όπου μπορεί κανείς να ανακυκλώσει τα ρούχα που δεν φοράει πια. Βάση αυτού του κεφαλαίου δομήθηκε και η πυραμίδα διαχείρισης των ενδυμάτων. Στην συνέχεια γίνεται μια αναδρομή στα υλικά και στους τρόπους κατασκευής των ενδυμάτων και των κοστουμιών ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη σύγκριση δύο βασικών πρώτων υλών, του βαμβακιού και του πολυεστέρα. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία για την παρούσα εργασία είναι η διερεύνηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των ενδυμάτων και των κοστουμιών, έτσι αναλύθηκαν αυτές οι επιπτώσεις με τη βοήθεια του εργαλείου της Εκτίμησης του Κύκλου Ζωής. Η κύρια πρόταση της εργασίας είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο θα απευθύνεται στους μαθητές της Α΄ και της Β΄ Γυμνασίου με στόχο την περιβαλλοντικής τους ευαισθητοποίηση.

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

Ενδύματα
Εκτίμηση Κύκλου Ζωής
Ανακύκλωση
Περιβαλλοντικές επιπτώσεις


2015


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.