Επίδραση της φυσικής δραστηριότητας στα επίπεδα ιχνοστοιχείων σε πλάσμα εθελοντών με μη αλκοολική λιπώδη ηπατοπάθεια (NAFLD)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Επίδραση της φυσικής δραστηριότητας στα επίπεδα ιχνοστοιχείων σε πλάσμα εθελοντών με μη αλκοολική λιπώδη ηπατοπάθεια (NAFLD)

Διαλετάρα, Βιολέτα Α.

Το ήπαρ αποτελεί το κύριο όργανο μεταβολισμού μακρομορίων και ιχνοστοιχείων για τον άνθρωπο. Διαταραχές στην ηπατική λειτουργία σχετίζονται με επακόλουθες επιπλοκές στη λειτουργία διαφόρων ιστών και οργάνων, γεγονός που επιτάσσει τη συνεχή παρακολούθηση της ηπατικής λειτουργίας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής αλλά και η γενικευμένη περιβαλλοντική ρύπανση επιβαρύνουν ποικιλοτρόπως τη λειτουργία του ήπατος. Διαιτολόγια πλούσια σε λιπαρές ύλες, έλλειψη σωματικής άσκησης και κάπνισμα αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την εκδήλωση ασθενειών του ήπατος. Μία τέτοια ασθένεια είναι η NAFLD (Non Alcoholic Fatty Liver Disease, Μη-Αλκοολική Λιπώδης Νόσος του Ήπατος), η οποία στις σύγχρονες κοινωνίες τείνει να λάβει διαστάσεις επιδημίας για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Η έγκαιρη διάγνωση του λιπώδους ήπατος αποτελεί απαραίτητο παράγοντα για την αποφυγή σοβαρών ηπατικών ασθενειών, όπως είναι η ηπατοστεάτωση και το ηπατικό καρκίνωμα.

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

Διατροφή
φυσική άσκηση
Ιχνοστοιχεία
Μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος
ιχνοστοιχεία
Άσκηση - Διαιτολογικές απόψεις
Μη-αλκοολική Λιπώδης Νόσος του Ήπατος


2017-06-19


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.