Επίδραση της φυσικής δραστηριότητας στα επίπεδα ιχνοστοιχείων σε πλάσμα εθελοντών με μη αλκοολική λιπώδη ηπατοπάθεια (NAFLD)

 
This item is provided by the institution :
Harokopio University
Repository :
Library & Information Center ESTIA
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share
2017 (EN)
Επίδραση της φυσικής δραστηριότητας στα επίπεδα ιχνοστοιχείων σε πλάσμα εθελοντών με μη αλκοολική λιπώδη ηπατοπάθεια (NAFLD)

Διαλετάρα, Βιολέτα Α.

Το ήπαρ αποτελεί το κύριο όργανο μεταβολισμού μακρομορίων και ιχνοστοιχείων για τον άνθρωπο. Διαταραχές στην ηπατική λειτουργία σχετίζονται με επακόλουθες επιπλοκές στη λειτουργία διαφόρων ιστών και οργάνων, γεγονός που επιτάσσει τη συνεχή παρακολούθηση της ηπατικής λειτουργίας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής αλλά και η γενικευμένη περιβαλλοντική ρύπανση επιβαρύνουν ποικιλοτρόπως τη λειτουργία του ήπατος. Διαιτολόγια πλούσια σε λιπαρές ύλες, έλλειψη σωματικής άσκησης και κάπνισμα αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την εκδήλωση ασθενειών του ήπατος. Μία τέτοια ασθένεια είναι η NAFLD (Non Alcoholic Fatty Liver Disease, Μη-Αλκοολική Λιπώδης Νόσος του Ήπατος), η οποία στις σύγχρονες κοινωνίες τείνει να λάβει διαστάσεις επιδημίας για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Η έγκαιρη διάγνωση του λιπώδους ήπατος αποτελεί απαραίτητο παράγοντα για την αποφυγή σοβαρών ηπατικών ασθενειών, όπως είναι η ηπατοστεάτωση και το ηπατικό καρκίνωμα.

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

Διατροφή
φυσική άσκηση
Ιχνοστοιχεία
Μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος
ιχνοστοιχεία
Άσκηση - Διαιτολογικές απόψεις
Μη-αλκοολική Λιπώδης Νόσος του Ήπατος

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2017-06-19


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)