Οι διατροφικές συνήθειες των ηλικιωμένων Ελλήνων της διασποράς (Medis)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Οι διατροφικές συνήθειες των ηλικιωμένων Ελλήνων της διασποράς (Medis)

Αλουρδάς, Κυριάκος – Γεώργιος Σ.

ΣΚΟΠΟΣ: Η παρούσα μελέτη στα πλαίσια της MEDIS STUDY έχει ως στόχο την παρατήρηση και αξιολόγηση των διατροφικών συνηθειών και του τρόπου ζωής των Ελλήνων της Διασποράς μόνιμων κατοίκων της ευρύτερης νησιωτικής περιοχής της Μεσογείου συνάρτηση του τόπο διαμονής τους. καθώς την παρατήρηση και αξιολόγηση των διατροφικών συνηθειών και του τρόπου ζωής των Ελλήνων της Διασποράς σε περιοχές των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Ευρώπης και της Μ. Ασίας. ΜΕΘΟΔΟΣ: Η παρούσα μελέτη αποτελεί βιβλιογραφική ανασκόπηση με τη συγκέντρωση ευρημάτων από μελέτες στα πλαίσια της MEDIS STUDY και άλλων μελετών τα οποία θα αξιολογηθούν συγκριτικά ανάλογα με τον τόπο διαμονής των ηλικιωμένων. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Η Μεσογειακή διατροφή υιοθετείται από τους Έλληνες της Διασποράς της ευρύτερης νησιωτικής περιοχής της Μεσογείου αλλά και σε περιοχές των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Ευρώπης και της Μ. Ασίας. Οι Έλληνες της Διασποράς της ευρύτερης νησιωτικής περιοχής της Μεσογείου και οι έλληνες της Αυστραλίας έχουν τα λιγότερα προβλήματα υγείας ενώ οι Έλληνες μετανάστες στην Ευρώπη έχουν αφομοιωθεί διατροφικά περισσότερο. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Η Μεσογειακή διατροφή είναι η λύση στην αντιμετώπιση και πρόληψη προβλημάτων υγείας (καρδιαγγειακές παθήσεις, ο διαβήτης, η υπέρταση, η αύξηση της χοληστερίνης αλλά και ψυχολογικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη) των ηλικιωμένων της Διασποράς παρά την καθιστική ζωή, την κατανάλωση καφέ και το κάπνισμα καθώς αυτά αντισταθμίζονται με την πρόσληψη ωφέλιμων θρεπτικών συστατικών που ορίζονται από τη Μεσογειακή διατροφή. Βασικοί παράγοντες είναι το κοινωνικό-οικονομικό υπόβαθρο, το μορφωτικό επίπεδο και οι προσωπικές αντιλήψεις καθώς και η πρόσβαση σε συγκεκριμένες τροφές και στις μονάδες φροντίδας υγείας.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Μεσογειακή Διατροφή
Έλληνες της Διασποράς
Διατροφικές συνήθειες
Έλληνες της διασποράς
καρδιοαγγειακές παθήσεις
MEDIS STUDY

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2017-06-26


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.