Εξετάζοντας την εποχή Ερντογάν: Μετασχηματισμοί στην τουρκική πολιτική και ευρύτερη γεωπολιτική σκηνή

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Εξετάζοντας την εποχή Ερντογάν: Μετασχηματισμοί στην τουρκική πολιτική και ευρύτερη γεωπολιτική σκηνή

Κουτσοπούλου, Παναγιώτα Γ.

Η παρούσα πτυχιακή εργασία παρουσιάζει τη διαχρονική πολιτική πορεία της Τουρκίας και εστιάζει στην σύγχρονη εποχή διακυβέρνησής της από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Η μελέτη διαιρείται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος είναι εισαγωγικό και δίνει πληροφορίες για το ιστορικό υπόβαθρο της Τουρκίας. Στο πρώτο κεφάλαιο παρατίθεται μια ιστορική αναδρομή στην πολιτική πορεία του τουρκικού κράτους. Ξεκινώντας από τα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, αναφέρονται οι κύριοι μεταβατικοί σταθμοί καταλήγοντας στη σύγχρονη τουρκική πολιτική σκηνή. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας, γίνεται, αρχικά, μία αναφορά στην πολιτική προσωπικότητα του Ταγίπ Ερντογάν με σκοπό τη σκιαγράφηση του πολιτικού του προφίλ. Συγκεκριμένα, αναφέρονται οι σημαντικοί σταθμοί της πολιτικής του καριέρας, οι αντιλήψεις και η ιδεολογία του και μια σύντομη ανάλυση του κόμματος AKP που τον ανέδειξε. Ακολουθεί ανάλυση η οποία επικεντρώνεται στις αλλαγές, και τις πολιτικές κινήσεις του τουρκικού κράτους κατά τα χρόνια διακυβέρνησης του Ερντογάν. Πιο συγκεκριμένα, το τρίτο κεφάλαιο εστιάζει στην πολιτική του Τούρκου ηγέτη απέναντι στις εσωτερικές εξελίξεις του κράτους. Αντίστοιχα, στο τέταρτο κεφάλαιο επισημαίνονται οι πολιτικοί του στόχοι και κινήσεις σε επίπεδο γειτονίας με άλλα κράτη.Το τελικό τμήμα της εργασίας αποτελεί μια αφήγηση των σκέψεων του γράφοντα προς συζήτηση σχετικά με όσα έχουν παρατεθεί στα διάφορα κεφάλαια της εργασία και πιο συγκεκριμένα πάνω σε θέματα όπως : «τι πραγματικά σημαίνει η εποχή Ερντογάν για την Τουρκία και τι αλλαγές έχει επιφέρει;», «πρόκειται, όντως, για μία αναβίωση του Οθωμανισμού και αποτελεί ο Ερντογάν έναν σύγχρονο «Σουλτάνο»;», «ίσχυσαν οι προεκλογικές δηλώσεις για μια φιλελεύθερη δημοκρατία ή τελικά μιλάμε για ανελεύθερη δημοκρατία;».

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Ερντογάν
Γεωγραφία
Τουρκία
Γεωπολιτική
Πολιτική


2017-07-14


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.