Η συμβολή του πρωτογενούς τομέα παραγωγής στη βιώσιμη ανάπτυξη του δήμου Καλαμπάκας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Η συμβολή του πρωτογενούς τομέα παραγωγής στη βιώσιμη ανάπτυξη του δήμου Καλαμπάκας

Χαρχαντή, Θεοδοσία Α.

Η παρούσα εργασία εστιάζει στην μελέτη των αγροτικών δραστηριοτήτων για την βιώσιμη ανάπτυξη του δήμου Καλαμπάκας. Αρχικά στο θεωρητικό μέρος γίνεται λόγος για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής τον καθοριστικό ρόλο του στην οικονομία της Ελλάδας, πως χρησιμοποιούνται οι πόροι του εδάφους της χώρας και ότι παρόλο τη σημαντικότητα του στο σύνολο της γενικής απασχόλησης φθίνει με την πάροδο των χρόνων. Στο επόμενο κεφάλαιο παρουσιάζονται στοιχεία και δράσεις που αφορούν την βιώσιμη ανάπτυξη τους στόχους και την σύνδεσης της με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Η απασχόληση του δήμου Καλαμπάκας στηρίζεται κυρίως στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και τα προϊόντα αυτού. Τέλος το ερευνητικό μέρος έχει να κάνει με την περιοχή της Καλαμπάκας και το καλό επίπεδο οικονομικής βιωσιμότητας που υπάρχει για τους κατοίκους που ασχολούνται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής όπως προκύπτει από την ανάλυση της εργασίας.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

βιώσιμη ανάπτυξη
Καλαμπάκα
αειφόρα
Αειφορική ανάπτυξη - Ελλάδα - Τρίκαλα (Νομός) - Καλαμπάκα
Γεωργία
βιολογικά προϊόντα

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2017-07-07


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.