To Internet Banking υπό το καθεστώς των περιορισμών κεφαλαίων. Η Ελληνική περίπτωση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

To Internet Banking υπό το καθεστώς των περιορισμών κεφαλαίων. Η Ελληνική περίπτωση

Δημητράκενας, Κωνσταντίνος Χ.

Ο σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να εκτιμηθεί η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, σχετικά με την ηλεκτρονική τραπεζική (Internet Banking) υπό το καθεστώς των περιορισμών κεφαλαίων. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε βιβλιογραφική ανασκόπηση με στόχο να καταγράψει τις υπηρεσίες, τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα, το θέμα της ασφάλειας και τους κινδύνους που κρύβει η ηλεκτρονική τραπεζική και πως μπορούν αυτοί να αντιμετωπιστούν. Επίσης καταγράφεται η υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα όσο αφορά το E-Banking και τα Capital Controls. Ακόμα, δημιουργήθηκε ερωτηματολόγιο για τις ανάγκες τις πτυχιακής μελέτης που αφορά τους παράγοντες που επηρεάζουν τη χρήση της ηλεκτρονικής τραπεζικής και των περιορισμών κεφαλαίων. Για την εμπειρική ανάλυση χρησιμοποιήθηκαν γραφήματα, πίνακες συνάφειας και έλεγχοι ανεξαρτησίας μέσω του προγράμματος SPSS, ώστε να εκτιμηθεί η υπάρχουσα κατάσταση στην Ελληνική αγορά και τι γνώμη έχουν οι καταναλωτές για τις υπηρεσίες αυτές. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία, το ετήσιο εισόδημα και η επαγγελματική ιδιότητα επηρεάζουν το Internet Banking και τα Capital Controls σε ορισμένες κατηγορίες.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες - Αυτοματισμός
Ελληνική περίπτωση
Ηλεκτρονική τραπεζική
ασφάλεια
κίνδυνοι
περιορισμοί κεφαλαίων
Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες - Ελλάδα
Διαδικτυακή τραπεζική - Ελλάδα


2017-07-10


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.