Εισαγωγές- Εξαγωγές υπό το καθεστώς των περιορισμών κεφαλαίων (capital controls). Εμπειρική Διερεύνηση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Εισαγωγές- Εξαγωγές υπό το καθεστώς των περιορισμών κεφαλαίων (capital controls). Εμπειρική Διερεύνηση

Καγιούλης, Σπυρίδων Γ.

Η παρούσα οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από ανασφάλεια και ομολογουμένως το εμπόριο έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα. Η έρευνα διεξήχθη για να κατανοήσουμε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, αφού η οικονομία λειτουργεί όχι μόνο υπό ρυθμούς ύφεσης αλλά και υπό ελέγχους κεφαλαίου. Η Ελλάδα εξίσου πρέπει να αντιμετωπίσει και το έλλειμμα του εμπορικού της ισοζυγίου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία μεταξύ της ελληνικής κοινωνίας. Ειδικότερα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σε τεράστιο επίπεδο τις συνέπειες της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης. Τα αποτελέσματα της έρευνας πρέπει να ληφθούν υπόψη και να προετοιμαστεί το έδαφος για περαιτέρω επιστημονική ανάλυση. Για τις ανάγκες της έρευνας συλλέξαμε απόψεις από 70 επιχειρήσεις μοιράζοντας σε αυτές ερωτηματολόγια.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Κεφαλαιακοί Περιορισμοί
Επιχειρήσεις - Ελλάδα
Βιωσιμότητα
Εμπορικό Ισοζύγιο
Ύφεση
Ρευστότητα

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2017-07-10


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.