Εκτίμηση βροχόπτωσης από δορυφορικά δεδομένα και αξιολόγησή τους

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2017 (EL)
Εκτίμηση βροχόπτωσης από δορυφορικά δεδομένα και αξιολόγησή τους

Φιλιππούση, Λουίζα Μαρία Γ.

Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία αναλύει τα μετεωρολογικά δορυφορικά δεδομένα, πιο συγκεκριμένα τα δεδομένα που αφορούν και δίνουν πληροφορίες για τη βροχόπτωση σε διάφορες περιοχές του πλανήτη (MPE & TRMM). Βασικός στόχος της εργασίας είναι η αξιολόγηση αυτών των δορυφορικών συστημάτων ύστερα από σύγκρισή τους με τις μετρήσεις τριών μετεωρολογικών σταθμών της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.Οι κύριοι αισθητήρες που αξιολογήθηκαν και μελετήθηκαν τα αποτελέσματα τους στην συγκεκριμένη εργασία είναι ο MPE και ο TRMM που είναι υπεύθυνοι για της δορυφορικές εκτιμήσεις βροχόπτωσηςΗ αξιολόγησή των δορυφορικών δεδομένων βροχόπτωσης έγινε ύστερα από τη μελέτη της ακραίας βροχόπτωσης στις 24 Οκτωβρίου 2014 στη Δυτική Αττική. Οι μετεωρολογικοί σταθμοί που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της μελέτης ήταν της Ελευσίνας, του Τατοΐου και της Νέας Φιλαδέλφειας. Ύστερα από επεξεργασία αυτών των μετρήσεων οι μεγαλύτερες τιμές βροχόπτωσης σημειώθηκαν από τις 12- 15 UTC Τα αποτελέσματα έπειτα από τη σύγκριση έδειξαν ότι οι εκτιμήσεις του TRMM στις 9 UTC και στις 12 UTC ήταν πολύ κοντά με της μετρήσεις των σταθμών. Ειδικότερα και τα δύο δεν κατάφεραν να καταγράψουν τη μεγάλη σε ένταση βροχή εκείνης της μέρας. Στο τρίωρο που σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες μετρήσεις ο MPE και ο TRMM υποεκτίμησαν την περίπτωση δίνοντας πολύ χαμηλές τιμές ως και μηδενικές.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

μετεωρολογικοί δορυφόροι
MPE
Πρόγνωση του
TRMM
Βροχόπτωση
Μετεωρολογία - Επεξεργασία δεδομένων
Καιρός
Βροχή και βροχοπτώσεις - Ελλάδα
Μετεωρολογία

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2017-07-17


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.