Τοπική ιστορία και πολιτισμός: η περίπτωση της πόλης του Ναυπλίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Τοπική ιστορία και πολιτισμός: η περίπτωση της πόλης του Ναυπλίου

Μοσχονά, Ελένη Κ.

Η παρούσα πτυχιακή μελέτη αναφέρεται εκτενώς στην τοπική ιστορία, αλλά και τον πολιτισμό της πόλης του Ναυπλίου από αρχαιοτάτων μέχρι νεώτερων χρόνων.Απώτερος σκοπός της εργασίας ήταν η χαρτογράφηση της πόλης και η πλήρης καταγραφή των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων της, που την έχουν καταστήσει εδώ και χρόνια ένα από τα ιστορικότερα μέρη της Ελλάδας. Η πτυχιακή εργασία χωρίζεται σε τέσσερα κεφάλαια, βάσει των τεσσάρων ιστορικών χρονικών περιόδων που γνώρισε η χώρα μας. Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στην αρχαιότητα. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην εποχή του Βυζαντίου και της Φραγκοκρατίας. Το τρίτο κεφάλαιο περιγράφει την κατάσταση που επικράτησε στο Ναύπλιο κατά τη διάρκεια της Βενετοκρατίας και της Τουρκοκρατίας. Στο τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο της πτυχιακής εργασίας εξιστορούνται όλα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας και την ανάδειξη της πόλης σε πρωτεύουσα, καθώς και ότι επικρατεί σήμερα.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Ναύπλιο
πολιτισμός
Παλαμήδι
Ναύπλιο (Αργολίδα) - Ιστορία
Ακροναυπλία
ιστορία

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2008-03-17


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.