Στάσεις και διαιτητική συμπεριφορά ενηλίκων σχετικά με το κακάο και τα προϊόντα της σοκολάτας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2006 (EL)

Στάσεις και διαιτητική συμπεριφορά ενηλίκων σχετικά με το κακάο και τα προϊόντα της σοκολάτας

Απέργη, Αθηνά Α.

Είναι γεγονός πως η σοκολάτα αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς ερευνητές. Στην συγκεκριμένη έρευνα, χρησιμοποιήθηκε μια ποιοτική μεθοδολογία. Το δείγμα μας περιλαμβάνει άνδρες και γυναίκες ηλικίας 30- 50 ετών. Πραγματοποιήθηκαν 9 συνεδρίες, οι 5 αφορούσαν άτομα που κατάγονταν από την Μικρά Ασία και οι 4 αποτελούνταν από άτομα που κατάγονταν από τον Πόντο. Σε κάθε συνεδρία συμμετείχαν 6-8 άτομα, τα οποία συζήτησαν, τις προτιμήσεις, τις συνήθειες, τις θετικές ή αρνητικές επιδράσεις και τα συναισθήματα σχετικά με την σοκολάτα. Το κύριο συμπέρασμα είναι πως βρέθηκε διαφορετική αντιμετώπιση των ατόμων στην σοκολάτα ανάλογα με την καταγωγή τους. Τα άτομα που κατάγονται από την Σμύρνη φάνηκε πως γνωρίζουν καλύτερα τα προϊόντα σοκολάτας, τα καταναλώνουν συχνά, τα χρησιμοποιούν σε πολλές εφαρμογές, αναζητούν πληροφορίες γύρω από αυτά τα τρόφιμα και φάνηκε πως γνωρίζουν καλύτερα τα οφέλη της σοκολάτας.Από την άλλη μεριά τα άτομα που κατάγονται από τον Πόντο δεν καταναλώνουν τακτικά σοκολάτα, αλλά όταν το κάνουν φτάνουν στην υπερβολή. Κυρίως αγοράζουν σοκολάτα για να την καταναλώσουν οι ίδιοι. Οι γνώσεις τους σχετικά με την σύνθεση και τα οφέλη της σοκολάτας βασίζονται σε πληροφορίες που έχουν ακούσει τυχαία.Οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν την μπάρα σοκολάτας, τρώνε σοκολάτα τους χειμερινούς μήνες, τις απογευματινές ώρες και την έχουν συσχετίσει με τις γιορτές και την χαρά. Μετά την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε πως ποικίλοι πολιτισμικοί, κοινωνικοί και ψυχολογικοί παράγοντες επηρεάζουν την συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στην σοκολάτα.

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

Διατροφή
Διατροφικές συνήθειες
στάσεις
καταγωγή
Σοκολάτα
αναντικατάστατη
Σοκολάτα - Ιστορία
ενήλικες


2006-10-10


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.