Η ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία της Πάφου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Η ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία της Πάφου

Γιαννάκου, Μαρία

Η μετανάστευση είναι ένα συνήθης φαινόμενο στην Ευρώπη. Όλες οι χώρες της Ευρώπης, σήμερα έχουν μετατραπεί σε χώρες υποδοχής μεταναστών. Το ίδιο και η Κύπρος. Το νησί, κατά τα τελευταία χρόνια κατακλύζεται από ένα μεγάλο ποσοστό μεταναστών, τόσο από χώρες της Ευρώπης, όσο και από τις τρίτες χώρες.Η ανάλυση που ακολουθεί επιχειρεί να μελετήσει το φαινόμενο μετανάστευση σε Ευρώπη και Κύπρο, τα χαρακτηριστικά των μεταναστών, τις συνέπειες της μετανάστευσης, τις μεταναστευτικές πολιτικές που υπάρχουν στην Ευρώπη και στην Κύπρο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεταναστευτική πολιτική της Κύπρου και κυρίως να μελετήσει την μετανάστευση στην πόλη της Πάφου. Η οικονομία της Πάφου στηρίζεται κατά πολύ στην παρουσία του ξένου εργατικού δυναμικού, ωστόσο όμως τα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται είναι πολλά. Η ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία της Πάφου δημιουργεί αρκετά προβλήματα για την πόλη. Οι συγκρούσεις των ντόπιων με τους ξένους είναι συχνές. Έτσι λοιπόν, κύριος στόχος της μελέτης αυτής είναι να δούμε πως η κοινωνία της Πάφου αντιμετωπίζει τους μετανάστες και πως αυτοί με την σειρά τους αντιμετωπίζουν τους ντόπιους.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Μετανάστες - Κύπρος
Κύπρος
Κοινωνική ενσωμάτωση
Μετανάστες
Πάφος
ένταξη
ενσωμάτωση

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2007


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.