Προσδιορισμός δραστικότητας αντιοξειδωτικών ενζύμων σε λευκοκύτταρα και αιμοπετάλια υγιών εθελοντών κατα το μεταγευματικό στάδιο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)
Προσδιορισμός δραστικότητας αντιοξειδωτικών ενζύμων σε λευκοκύτταρα και αιμοπετάλια υγιών εθελοντών κατα το μεταγευματικό στάδιο

Καραγιάννης, Αλέξανδρος

Μεταγευματική κατάσταση ορίζεται ως η χρονική περίοδος μετά από τηνκατανάλωση ενός γεύματος κατά την οποία ο ανθρώπινος οργανισμός επεξεργάζεται καιδιαχειρίζεται τα θρεπτικά συστατικά που προσέλαβε μέσω της τροφής. Η μεταγευματικήκατάσταση μπορεί να διαρκέσει από 3-4 έως 6-8 ώρες από την κατανάλωση τουτελευταίου γεύματος ανάλογα την ιδιοσυγκρασία του κάθε οργανισμού και τα ποιοτικά καιποσοτικά χαρακτηριστικά του γεύματος. Ο προσδιορισμός της χρονική περιόδου τηςμεταγευματικής κατάστασης καθορίζεται από το κατά πόσο ακόμη μπορούν ναανιχνευθούν αυξημένες (των φυσιολογικών) συγκεντρώσεις θρεπτικών συστατικών στοαίμα του υγιούς ατόμου, μετά την κατανάλωση ενός γεύματος, όσο και από τιςσυγκεντρώσεις μεταβολιτών στο αίμα που χαρακτηρίζουν την κατάσταση νηστείας (=επιτυγχάνεται με μηδενική κατανάλωση τροφής για ~8 ώρες), όπως κετονικά οξέα ήσχετικά μειωμένα επίπεδα θρεπτικών συστατικών. [1]Τα θρεπτικά συστατικά με τα οποία τροφοδοτείται ο ανθρώπινος οργανισμός, κατάτη μεταγευματική κατάσταση, ταξινομούνται σε δύο κύριες κατηγορίες: τα μακροθρεπτικάκαι τα μικροθρεπτικά. Τα μακροθρεπτικά είναι οι υδατάνθρακες, τα λίπη και οι πρωτεΐνες,ενώ τα μικροθρεπτικά απαρτίζουν οι βιταμίνες, τα μέταλλα / μεταλλικά ιόντα και ταιχνοστοιχεία. [1]Στη συνέχεια, θα περιγραφούν οι διαδικασίες μεταβολικής διαχείρισης τωνμακροθρεπτικών συστατικών κατά τη μεταγευματική κατάσταση, καθώς αυτά αποτελούνένα από τα βασικά αντικείμενα μελέτης αυτής της πτυχιακής και όχι τα μικροθρεπτικάσυστατικά. Η σειρά παρουσίασής τους που θα ακολουθηθεί είναι: υδατάνθρακες, λίπη,πρωτεΐνες.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Αντιοξειδωτικά ένζυμα
Μεταβολισμός
λευκοκύτταρα
αιμοπετάλια
μεταγευματικό στάδιο
Αντιοξειδωτικά - Υγιειονολογικές απόψεις
Οξειδωτικό στρες
Αντιοξειδωτικά
οξειδωτικό στρες

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2014


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.