Σύστημα συστάσεων για τη συντομότερη πλεύση ιστιοφόρων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Σύστημα συστάσεων για τη συντομότερη πλεύση ιστιοφόρων

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η κατασκευή ενός εργαλείου το οποίο θα υποδεικνύει την συντομότερη πλεύση για ιστιοφόρα σκάφη. Για την υλοποίηση του εργαλείου αυτού υπολογίστηκαν σημαντικοί παράγοντες της κίνησης των ιστιοφόρων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις διαρκώς μεταβαλλόμενες παραμέτρους, όπως η κατεύθυνση και η ένταση του ανέμου. Το σύστημα που προκύπτει, κάνει χρήση των εκάστοτε καιρικών δεδομένων και βάσει αυτών υπολογίζει την πιθανή ταχύτητα του σκάφους στο εκάστοτε σημείο, προτείνοντας τελικά τη βέλτιστη διαδρομή από ένα καθορισμένο σημείο σε ένα άλλο. Τελικό αποτέλεσμα της εφαρμογής αυτής, είναι η γραφική απεικόνιση της βέλτιστης πορείας του σκάφους στο χάρτη, που αποτελεί χρήσιμο συμβουλευτικό εργαλείο για οποιοδήποτε ταξίδι με ιστιοπλοϊκό και ιδιαίτερα για τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες.

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

τακ
Παγκόσμιο Δορυφορικό Σύστημα Πλοήγησης
πραγματικός άνεμος
φαινόμενος άνεμος
νεκρός τομέας
όρτσα


2017-10-13


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.