Σύνθεση και ανάλυση εδεσματολογίου παραδοσιακού ελληνικού εστιατορίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Σύνθεση και ανάλυση εδεσματολογίου παραδοσιακού ελληνικού εστιατορίου

Λυγούρα, Δέσποινα Α.

Η παρούσα έρευνα χωρίζεται σε δύο διαφορετικές φάσεις, με την πρώτη να περιλαμβάνει ανάλυση στοιχείων από τις αξιολογήσεις των τουριστών αναφορικά με τα ελληνικά εστιατόρια και τη δεύτερη να αφορά τις απόψεις των πολιτών για τη γαστρονομία και τον γαστρονομικό τουρισμό. Από τα ευρήματα της μελέτης προέκυψε ότι ο μέσος όρος της ελάχιστης τιμής ήταν τα 11.31 ευρώ ανά άτομο και ο μέσος όρος της μέγιστης τιμής ήταν τα 27.63 ευρώ ανα άτομο. Επιπλέον, το μεγαλύτερο ποσοστό των εστιατορίων που συμμετείχαν στην έρευνα προσέφερε ελληνική κουζίνα (97.6%) και ακολούθως είχε διαθέσιμες επιλογές για βιγκαν (75%) και μεσογειακή κουζίνα (62.4%). Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εστιατόρια της έρευνας παρουσιάζουν μαγαλύτερη βαθμολογία αναφορικά με το φαγητό και ακολούθως στην εξυπηρέτηση και την ατμόσφαιρα, ενώ χαμηλότερη βαθμολογία παρουσιάζεται αναφορικά με την αξία των υπηρεσιών που έλαβαν. Όσον αφορά το δεύτερο μέρος της μελέτης, το 56.1% των ερωτηθέντων ήταν άντρες. Το 37.8% δήλωσε πως έχει μηνιαίο εισόδημα από 1000 έως 2000 ευρώ, ενώ το 35.1% από 501 έως 1000 ευρώ. Επιπροσθέτως, το 37.5% των ερωτηθέντων δήλωσε πως έχει επισκεφθεί την Κρήτη λόγω της γαστρονομικής της παράδοσης. Ακόμη, το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτώμενων συνδύασε το γαστρονομικό του ταξίδι στην Ελλάδα με τη θάλασσα και τις επισκέψεις σε αξιοθέατα. Στο μεγαλύτερο ποσοστό το γαστρονομικό ταξίδι των ερωτώμενων στην Ελλάδα περιλάμβανε αγορά προϊόντων και επισκέψεις σε μουσεία και εκθεσιακούς χώρους σχετικούς με την γαστρονομία, ενώ σε μικρότερο βαθμό μαθήματα και σεμινάρια μαγειρικής – γευσιγνωσίας. Τέλος φάνηκε ότι υπάρχει στατιστικά σημαντική διαφορά μεταξύ των μέσων όρων της επίσκεψης σε κάποιον γαστρονομικό προορισμό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, μεγαλύτερο μέρος των ερωτώμενων έχει επισκεφτεί κάποιον γαστρονομικό προορισμό στην Ελλάδα παρά στο εξωτερικό.

postgraduate_thesis
Μεταπτυχιακή Εργασία (EL)
Postgraduate Thesis (EN)

παραδοσιακό
εδεσματολόγιο
Εστιατόρια
ταβέρνες κλπ. - Μενού
εστιατόριο
ελληνική κουζίνα
Τουρισμός και γαστρονομία
γαστρονομία


2017-10-18


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.