Προϊόντα εμπλουτισμένα με φυτικές στερόλες: διερεύνηση προτιμήσεων καταναλωτών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2006 (EL)

Προϊόντα εμπλουτισμένα με φυτικές στερόλες: διερεύνηση προτιμήσεων καταναλωτών

Κοντογιάννη, Βιβή

Εν έτη 2005 ο καθημερινός τρόπος ζωής του ανθρώπου έχει διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με αυτόν πριν από 20 ή 30 χρόνια. Οι καθημερινές μας συνήθειες ή αλλιώς η ρουτίνα μας έχει διαμορφωθεί κατά τέτοιο τρόπο όπου δεν έχουμε τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να αφιερώσουμε στο πολυτιμότερο πράγμα που έχουμε, και αυτό είναι ο εαυτός μας. Ο σύγχρονος άνθρωπος δημιουργώντας μεγάλο αριθμό από ανάγκες και επιθυμίες αναγκάζεται να εργάζεται αρκετές ώρες από το 24ωρό του για να τις καλύψει. Συνυπολογίζοντας και τους συνεχώς μεταβαλλόμενους και αστάθμητους χρηματοοικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες γίνεται αρκετά εύκολη η κατανόηση της «δύσκολης» κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο άνθρωπος του σήμερα.Αθροιστικά με όλα τα παραπάνω λειτουργεί και ο ευρύτερος «βιασμός» που υφίσταται καθημερινά η φύση από τα «επιτεύγματα» του ανθρώπινου είδους και που φυσικά έχουν ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας του καθενός από εμάς, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την επιβίωσή μας.Σε αυτό το δύσκολο και ταυτόχρονα επικίνδυνο πλαίσιο που καλούμαστε να ζήσουμε δεν διαφαίνονται και πολλές διέξόδοι. Συμπερασματικά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από τους εξωγενείς κινδύνους που απειλούν το πνεύμα και την υγεία μας ώστε να καταφέρουμε να «επιβιώσουμε» στους ρυθμούς και στις συνθήκες που επικρατούν στο εκάστοτε περιβάλλον μας.Η προστασία και όξυνση του πνεύματός μας είναι μια διαδικασία με την οποία δεν θα ασχοληθούμε σε αυτή τη μελέτη, όμως πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο αν προστατεύσουμε την σωματική μας υγεία θα έχουμε τη δυνατότητα να ασχοληθούμε και με το πνεύμα μας. Άρα, λοιπόν η προσοχή μας θα εστιαστεί στην προστασία της υγείας μας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους απλά και μόνο εντάσσοντας στην καθημερινότητα μας κάποιες πιο «υγιεινές» συνήθειες και κάνοντάς αυτές ρουτίνα μας.Στη μελέτη που ακολουθεί θα εξετάσουμε μονομερώς μια σειρά από προϊόντα τα οποία βοηθούν την υγεία μας έμμεσα και άμεσα και θα δούμε πώς οι συνάνθρωποί μας αντιδρούν στην προοπτική αλλαγής των καθημερινών διατροφικών τους συνηθειών με στόχο μόνο την καλύτερη υγεία για αυτούς και κατ’ επέκταση την καλύτερη ζωή για αυτούς.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Προϊόντα
Καταναλωτική συμπεριφορά - Ελλάδα
Φυτοστερόλες


2006-06-23


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.