Πρότυπα και συνήθειες γυναικών που σχετίζονται θετικά με τη διατήρηση της απώλειας βάρους

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2017 (EL)

Πρότυπα και συνήθειες γυναικών που σχετίζονται θετικά με τη διατήρηση της απώλειας βάρους

Ευαγγέλου, Βαρβάρα Θ.

Η παρούσα πτυχιακή μελέτη διερευνεί τα χαρακτηριστικά και τις συνήθειες γυναικών που επιτυχώς έχουν διατηρήσει την απώλεια βάρους, συγκρίνοντάς τα μεταξύ διατηρουσών και επανακτησάσων. Μελετήθηκαν οι γυναίκες από τη μελέτη MedWeight (n=290, 60,2% του συνολικού δείγματος), οι οποίες ταξινομήθηκαν είτε στην ομάδα των διατηρουσών (Δ, σκόπιμη απώλεια βάρους ≥10% και διατήρηση ≥1 έτος) είτε σε αυτήν των επανακτησάσων (Ε, σκόπιμη απώλεια βάρους ≥10% και επανάκτηση). Συμπλήρωσαν μια σειρά ερωτηματολογίων μέσω του ιστότοπου της μελέτης, μεταξύ των οποίων, υπήρχαν και εκείνα που αφορούσαν τα δημογραφικά χαρακτηριστικά, το ιστορικό βάρους, τις διατροφικές συνήθειες, τον τρόπο ζωής και τη φυσική δραστηριότητα. Σε κάθε εθελόντρια πραγματοποιήθηκαν 2 τηλεφωνικές ανακλήσεις 24ώρου της διαιτητικής πρόσληψης. Στο δείγμα συμμετείχαν 194 διατηρούσες και 96 επανακτήσασες. Με την διατήρηση συσχετίστηκαν η κατάσταση γάμου (περισσότερες παντρεμένες ήταν επανακτήσασες), η μεγαλύτερη αρχική απώλεια βάρους, η συχνή παρακολούθηση του σωματικού βάρους, το περπάτημα, ο περιορισμός της διαιτητικής πρόσληψης και η προσκόλληση σε διαιτητικό πρότυπο χαμηλό σε επεξεργασμένα δημητριακά, η μεγαλύτερη διάρκεια ύπνου και η ενασχόληση με χόμπι και κοινωνικές δραστηριότητες.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Διατήρηση της απώλειας βάρους
διατροφικές συνήθειες
διατηρούντες
επανακτήσαντες
γυναίκες
Διατροφικές συνήθειες - Γυναίκες
Απώλεια βάρους


2017-10-09


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.