Κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών

 
This item is provided by the institution :
Harokopio University
Repository :
Library & Information Center ESTIA
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2017 (EN)
Κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών

Μαρκογιαννάκη, Αγγελική Μ.

Ο σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών ή συστατικών τους, εστιάζοντας στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκύπτουν από τη δημιουργία και τη χρήση τους.Η εργασία χωρίζεται σε τρία μέρη: στο πρώτο περιλαμβάνονται ορισμοί και έννοιες για μία πρώτη προσέγγιση στον τομέα της αγροτικής βιοτεχνολογίας, στο δεύτερο αναπτύσσεται συνοπτικά το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και τέλος, στο τρίτο μέρος που αποτελεί και τον βασικό κορμό της εργασίας, αναλύονται οι κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων στον άνθρωπο και το περιβάλλον.Η εργασία ολοκληρώνεται με γενικά συμπεράσματα πάνω στο θέμα των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, που προκύπτουν από το σύνολο των αναλυθέντων δεδομένων.Οι βιβλιογραφικές πηγές αντλήθηκαν κυρίως από το διαδίκτυο, από πολυάριθμους και ποικίλους δικτυακούς τόπους, αξιοποιώντας/μελετώντας πολλά άρθρα και αποσπάσματα ξενόγλωσσων και ελληνικών δημοσιεύσεων, καθώς και βιβλία.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Αγροτική Βιοτεχνολογία
Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα
Γενετική Ρύπανση
Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί
Τροφή - Βιοτεχνολογία

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2017-10-30


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)