Σχεδίαση και ανάπτυξη διαδικτυακού τόπου κοινωνικής δικτύωσης με εφαρμογή στη μουσική

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2018 (EL)
Σχεδίαση και ανάπτυξη διαδικτυακού τόπου κοινωνικής δικτύωσης με εφαρμογή στη μουσική

Μαυροπούλου, Ζαμπία Θ.

Αντικείμενο της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η σχεδίαση και ανάπτυξη ενός διαδικτυακού τόπου με εφαρμογή στη μουσική. Η σχεδίαση του διαδικτυακού τόπου έγινε με τη χρήση του προγράμματος Joomla, ενός συστήματος διαχείρισης περιεχομένου, CMS (Content Management System). Για τις διάφορες απαιτήσεις του ιστοτόπου χρησιμοποιήθηκαν ανάλογα extentions του Joomla, όπως π.χ. για τη φόρμα επικοινωνίας, το προφίλ των καθηγητών, κ.α. Για τη σχεδίαση και υλοποίηση των θεωρητικών μαθημάτων χρησιμοποιήθηκε το Articulate Storyline 360. Η μεθοδολογία που πραγματοποιήθηκε ήταν η εξής: αρχικά έγινε συλλογή του υλικού των μαθημάτων από βιβλία και χρήσιμες πηγές από το διαδίκτυο, στη συνέχεια έγινε ο χωρισμός και η καταγραφή του υλικού σε τέσσερις ενότητες – για την κάλυψη τεσσάρων διαφορετικών ενοτήτων της θεωρίας, και τέλος έγινε η σχεδίαση της παρουσίασης των μαθημάτων. Στόχος των μαθημάτων αυτών αποτέλεσε η αλληλεπίδραση του χρήστη με τη διεπαφή με σκοπό τη βελτίωση της εμπειρίας του και για τη καλύτερη εκμάθηση του υλικού. Η ιστοσελίδα About Guitar αφορά κυρίως την προώθηση της κλασσικής κιθάρας και της κλασσικής μουσικής στην Ελλάδα, συγκεκριμένα αυτής εφόσον καθιερώθηκε ως σολιστικό όργανο πολύ αργότερα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα. Για την επίτευξη αυτού διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο πρωτίστως ο Αντρές Σεγκόβια (Andrés Segovia Torres) ως εκτελεστής κλασσικής κιθάρας και οι Τάρεγκα (Francisco Tárrega), Πουγιόλ (Emilio Pujol), Μπάριος (Agustín Barrios ) κ.α. ως συνθέτες – εκτελεστές του οργάνου. Ο παρών ιστότοπος εστιάζει σε θέματα κλασικής κιθάρας, όπως συναυλίες, σεμινάρια και φεστιβάλ που διεξάγονται στην Ελλάδα. Επιπλέον παρέχει τη δυνατότητα – σε εγγεγραμμένους χρήστες – παρακολούθησης διαδικτυακών μαθημάτων θεωρίας της μουσικής και εκμάθησης κομματιών στη κιθάρα. Τέλος, δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας προσωπικού προφίλ, στο οποίο ο χρήστης θα αναφέρει το βιογραφικό του σημείωμα και άλλες πληροφορίες, για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων εύρεσης καθηγητή του μουσικού οργάνου.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Σύστημα διαχείρισης περιεχομένων
Ιστότοποι - Σχεδιασμός
Μουσική
Σύστημα διαχείρισης περιεχομένων Ιστού
ιστότοπος
Articulate Storyline
κλασική κιθάρα
Joomla

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2018-02-21


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.