Από τη μεσογειακή διατροφή στο μεσογειακό τρόπο ζωής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2018 (EL)
Από τη μεσογειακή διατροφή στο μεσογειακό τρόπο ζωής

Μαρίκου, Φωτεινή Γ.

Η Μεσογειακή Διατροφή αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Η Μεσογειακή Πυραμίδα εξελίσσεται προοδευτικά, με τα χρόνια, λόγω της ευρείας οικονομικής κρίσης των αστικών περιοχών και της τεχνολογικής κουλτούρας τους, καθώς και της παγκοσμιοποίησης. Αυτά έχουν επιδράσει στην παραγωγή και στην κατανάλωση τροφίμων και σχετίζονται άμεσα με την ομογενοποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς στη σύγχρονη εποχή. Με τη παρουσίαση της ανανεωμένης Μεσογειακής Διατροφής παρουσιάστηκε ένας νέος τρόπος ζωής στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και εξετάζονται πέρα από τις διαιτητικές συστάσεις, ο ύπνος (siesta), η κοινωνικοποίηση, η σωματική δραστηριότητα, οι μαγειρικές δραστηριότητες, η εποχικότητα - βιωσιμότητα. Συμπερασματικά, έρευνες έχουν δείξει, σε σχέση με μεμονωμένες αλλαγές στο τρόπο ζωής, ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί ένας νέος τρόπος ζωής και παράλληλα να διατηρηθούν τα πολιτιστικά στοιχεία για να μην στερηθούν οι άνθρωποι τα οφέλη του Μεσογειακού Τρόπου Ζωής και να διαφυλάξουν την πολιτιστική κληρονομιά της Μεσογείου.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Τρόπος ζωής - Υγιειονολογικές απόψεις
Μεσογειακή Διατροφή
Μεσογειακή δίαιτα
Διατροφή - Υγεία
πυραμίδα
βιώσιμη διατροφή
τρόπος ζωής

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2018-03-02


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.