Γεωγραφική αναδιάρθρωση του τομέα του Λιανικού Εμπορίου στην Κατερίνη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Γεωγραφική αναδιάρθρωση του τομέα του Λιανικού Εμπορίου στην Κατερίνη

Φάκα, Αντιγόνη

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η ανάλυση και παρουσίαση της γεωγραφικής αναδιάρθρωσης του τομέα του λιανικού εμπορίου στη πόλη της Κατερίνης. Η παρουσίαση αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς να προηγηθεί αναφορά στην διάρθρωση του λιανικού εμπορίου στην Ευρώπη και στις αλλαγές που έχει υποστεί τις τελευταίες δεκαετίες. Οι αλλαγές άρχισαν να πραγματοποιούνται στα οικονομικά αναπτυγμένα κράτη της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης. Συνέπεια αυτών ήταν η ριζική μεταμόρφωση της δομής και της χωρικής οργάνωσης του λιανικού εμπορίου. Στην Ελλάδα οι διαρθρωτικές αλλαγές στο τομέα του λιανικού εμπορίου είναι εξίσου σημαντικές. Τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, η Αθήνα και δευτερευόντως η Θεσσαλονίκη, ήταν οι πόλεις στις οποίες σημειώθηκαν οι πρώτες μεταβολές στα τέλη της δεκαετία του 1980. Στις μικρότερες πόλεις τα σημάδια άργησαν να φανερωθούν, με τα πρώτα να εμφανίζονται στα μέσα της δεκαετίας του 1990.Στην Κατερίνη, η κατάσταση που επικρατεί σήμερα δεν διαφέρει και πολύ από αυτή και των άλλων μεσαίων αστικών κέντρων της χώρας. Προκειμένου να δοθεί μια ολοκληρωμένη και σαφή εικόνα της κατάστασης αυτής, έγινε μία προσπάθεια μεθοδικής συγκέντρωσης και παρουσίασης όλων των απαραίτητων στοιχείων. Η μαζική άφιξη των εμπορικών αλυσίδων στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η αύξηση των επιπέδων του ανταγωνισμού και η μεγάλης σημασίας συμβολή του τουρισμού στο εμπόριο, ήταν μερικά από τα αποτελέσματα της έρευνας πεδίου.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Οικονομική
Shopping centers
Economic geography
Retail trade - Pieria (Nome) - Katerini
Γεωγραφία
Εμπορικά κέντρα
Λιανικό εμπόριο - Πιερία (Νομός) - Κατερίνη

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2004-06


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.