Παρασκευή μη αλκοολούχου ερυθρού οίνου και μελέτη της αντιοξειδωτικής ικανότητας αυτού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Παρασκευή μη αλκοολούχου ερυθρού οίνου και μελέτη της αντιοξειδωτικής ικανότητας αυτού

Μαντή, Κωνσταντίνα

Επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια πως η κατανάλωση 30-50 γραμμαρίων αλκοόλ την ημέρα, συνδέεται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, εμφράγματος του μυοκαρδίου καθώς και της θνητότητας που συνοδεύει τις ασθένειες αυτές. Επίσης κάποιες πρόσφατες μελέτες σχετίζουν τη μέτρια πρόσληψη αλκοόλ με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης κάποιων μορφών καρκίνου καθώς και ασθενειών που σχετίζονται με οξειδωτικό στρες. Αν και έχουν περιγραφεί διάφοροι μηχανισμοί, οι οποίοι ενδεχομένως εμπλέκονται ή υπεισέρχονται τον τρόπο δράσης του οινοπνεύματος, αρκετοί ερευνητές αποδίδουν αυτή την ευεργετική δράση στο κρασί και όχι στα άλλα αλκοολούχα ποτά. Οι διάφορες πολυφαινόλες που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί φαίνεται να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ευεργετική δράση του κρασιού, λόγω της αντιοξειδωτικής τους δραστηριότητας. Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η παρασκευή μη αλκοολούχου ερυθρού οίνου και η πειραματική διερεύνηση των φαινολικών συστατικών του κρασιού με αλκοόλ ή χωρίς.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Wine and wine making
Antioxidants
Alcohol - Health aspects
Οίνοι και οινοποιία
Αλκοόλ - Υγιεινολογικές απόψεις
Αντιοξειδωτικά

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2007-11-28


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.