Εκτίμηση διατροφικής κατάστασης εφήβων βάσει της Μεσογειακής Πυραμίδας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2002 (EL)

Εκτίμηση διατροφικής κατάστασης εφήβων βάσει της Μεσογειακής Πυραμίδας

Κουκ, Τίνα Λουΐζα

Η παρούσα μελέτη εκτιμάει τις διατροφικές συνήθειες των εφήβων ηλικίας 12-18 χρόνων βάσει της Μεσογειακής Πυραμίδας στην Ελλάδα. Η ανάλυση έγινε με προσωπική συνέντευξη, ερωτηματολόγια συχνότητας τροφίμων και διατροφικές οδηγίες σε επίπεδο τροφίμων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι έφηβοι καταναλώνουν ποσότητες λαχανικών και ψαριού χαμηλότερες από τις συστάσεις της Μεσογειακής διατροφής ενώ οι ποσότητες φρούτων ξεπερνούν τις συστάσεις, όπως επίσης και των γλυκών, του κρέατος και της πατάτας που οι τελευταίες θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν και υπερβολικές. Η κατανάλωση ελαιολάδου συνεχίζει να είναι υψηλή αλλά συγχρόνως αυξήθηκε και η κατανάλωση βουτύρου. Οι περισσότεροι έφηβοι είναι νορμοβαρείς και λίγοι είναι αυτοί που κάνουν δίαιτες. Επίσης έχουν αναπτύξει και κάποιες υγιεινές συνήθειες οι οποίες αφορούν τα σχήματα γευμάτων, τις καπνιστικές συνήθειες, τα γεύματα εκτός σπιτιού και τη φυσική δραστηριότητά τους.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Έφηβοι - Διατροφή
Διατροφικές συνήθειες - Έφηβοι
Food habits - Teenagers
Nutrition - In adolescence
Μεσογειακή δίαιτα
διατροφικές συνήθειες
Mediterranean diet
διατροφή
Έφηβοι
Μεσογειακή διατροφή


2002


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.