Οι δημογραφικές εξελίξεις όπως αυτές προβάλλονται μέσα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Οι δημογραφικές εξελίξεις όπως αυτές προβάλλονται μέσα

Γεωργουσάκη, Αλεξάνδρα

Σκοπός της μελέτης ήταν να προβληθούν οι τρόποι που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι στις εφημερίδες τις δημογραφικές μεταβολές. Για την ανάλυση χρησιμοποιήθηκαν 5 εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας, ημερήσιας και εβδομαδιαίας έκδοσης την χρονική περίοδο 1999-2010. Η αναζήτηση των άρθρων πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά από την ιστοσελίδα της εκάστοτε εφημερίδας. Οι εφημερίδες αυτές είναι το Έθνος, η Ελευθεροτυπία, Το Βήμα, η Καθημερινή και Τα Νέα. Οι κύριοι προβληματισμοί που προέκυψαν περιορίστηκαν στις παρακάτω θεματικές ενότητες. Την συσχέτιση των δημογραφικών μεταβολών με την οικονομία και την ασφάλιση. Την συμβολή των μεταναστών στη δημογραφία της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ακόμα, αναφέρθηκαν στα δημογραφικά συγκριτικά στοιχεία της ελληνικής επικράτειας και άλλων χωρών εκτός και εντός ΕΕ. Όπως επίσης και τις δημογραφικές επιπτώσεις από τις συνήθειες των Ελλήνων. Παρουσιάζεται ένας πίνακας με όλες τις φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν στο κείμενο και προδίδουν ξεκάθαρα την άποψη των δημοσιογράφων απέναντι σε όλα τα παραπάνω θέματα. Μέσα από το κείμενο θα γίνει σαφής η εικόνα που θέλει να παρουσιάσει ο κάθε δημοσιογράφος την χρονική περίοδο που γίνεται η μελέτη.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Δημογραφική έρευνα
Θνησιμότητα - Ελλάδα - Στατιστική
Ανθρώπινη - Ελλάδα - Στατιστική
Fertility - Statistics - Greece
Population
Γονιμότητα
Mortality - Statistics - Greece
Πληθυσμός
Demographic surveys

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2010-11-12


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.