Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου: παραγωγή και εμπορία των προϊόντων του

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου: παραγωγή και εμπορία των προϊόντων του

Δεληζώνα, Μαρία

Σκοπός της παρούσας πτυχιακής μελέτης ήταν η μελέτη του αγροτικού οινοποιητικού συνεταιρισμού Τυρνάβου, η περιγραφή της διαδικασίας παραγωγής, η μελέτη των πωλήσεων και μέσω του ερωτηματολογίου η διερεύνηση του προφίλ του αμπελοπαραγωγού και η καταγραφή των απόψεών του για τη δράση του συνεταιρισμού. Οι συνεταιρισμοί αποτελούν ένα στήριγμα για τους αγρότες κυρίως, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό όπου η κρίση στην αγορά του μαύρου χρυσού έχει επηρεάσει τις τιμές των προϊόντων. Ο οινοποιητικός συνεταιρισμός Τυρνάβου είναι ένας συνεταιρισμός με πολύ καλή πορεία από τη στιγμή της ίδρυσής του (1961). Από τότε μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει πολύ τόσο τους παραγωγούς όσο και την τοπική κοινωνία. Ο Τύρναβος έγινε γνωστός μέσω του συνεταιρισμού σε όλη την Ελλάδα. Τα εισοδήματα των παραγωγών – μελών έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Τα μέλη του είναι ικανοποιημένα από τη διοίκηση του συνεταιρισμού, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι κρίνουν την προοπτική του συνεταιρισμού καλή. Τέλος, ο συνεταιρισμός προσπαθεί να είναι κοντά στα μέλη του, να τα βοηθά και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη όλης της περιοχής, μιας περιοχής με καλό βιοτικό επίπεδο και άνετες συνθήκες διαβίωσης. Ευχή όλων είναι η συνέχιση της ανοδικής πορείας του συνεταιρισμού και η συμβολή του στην ισόρροπη βιώσιμη και τοπική ανάπτυξη.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Γεωργικοί συνεταιρισμοί - Ελλάδα - Λάρισα (Νομός) - Τύρναβος
Agriculture, Cooperative - Greece - Larisa (Nome) - Tyrnavos
Οίνοι και οινοποιία - Ελλάδα - Λάρισα (Νομός) - Τύρναβος
Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου
Wine and wine making - Greece - Larisa (Nome) - Tyrnavos

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2006


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.