Το τραμ στη σύγχρονη Αθήνα: πλεονέκτημα ή μειονέκτημα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Το τραμ στη σύγχρονη Αθήνα: πλεονέκτημα ή μειονέκτημα

Παπαδόπουλος, Σπάρτακος

Η σταδιακή και η συνεχιζόμενη αύξηση των ιδιωτικών αυτοκινήτων, τα συχνά κυκλοφοριακά προβλήματα, τα αυξημένα επίπεδα των καυσαερίων που εκπέμπονται από τα αυτοκίνητα αυτά και η υποβάθμιση των συγκοινωνιών αλλά και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της Αθήνας, ως απόρροια των παραπάνω συνθηκών, οδήγησαν την πολιτεία στην επιτακτική και άμεση εξεύρεση λύσεων στα παραπάνω προβλήματα. Έτσι ως λύση προτείνεται η ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ) και μάλιστα αυτών των Μ.Μ.Μ που σέβονται το περιβάλλον, δηλαδή των οικολογικών Μ.Μ.Μ. Η αρχή έγινε με την κατασκευή του μετρό, του προαστιακού σιδηροδρόμου, την χρήση λεωφορείων υγραερίου και των ηλεκτροκίνητων τρόλεϊ. Ακολούθησε η ιδέα της επαναφοράς του τραμ που είχε πάψει να λειτουργεί πριν από μερικές δεκαετίες. Έγιναν οι μελέτες για την κατασκευή του τραμ, εξεταστικά οι ωφέλειες από την λειτουργία του, ξεπεράστηκαν τα πολλά προβλήματα και με την ώθηση των Ολυμπιακών Αγώνων η Αθήνα απέκτησε το δικό της τραμ που ήδη λειτουργεί εδώ και αρκετούς μήνες. Το μέσο αυτό είναι ένα οικολογικό μέσο μετακίνησης αφού κινείται χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό ρεύμα, συγκριτικά με άλλά παρόμοια μέσα μετακίνησης είναι φτηνό στην κατασκευή, έχει την δυνατότητα να μετακινεί πολλά άτομα συγχρόνως και είναι γρήγορο αφού κινείται σε αποκλειστική λωρίδα κυκλοφορίας.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

μετακίνηση
Traffic congestion - Greece - Attica (Nome) - Athens
Automobiles - Environmental aspects
Τραμ - Περιβαλλοντικές απόψεις
Street-railroads - Environmental aspects
Μέσα Σταθερής Τροχιάς
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Αυτοκίνητα - Περιβαλλοντικές απόψεις
Τραμ
Κυκλοφοριακή ροή - Ελλάδα - Αττική (Νομός) - Αθήνα

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (EL)
Harokopio University (EN)

2005


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.