Η φυσιογνωμία της πόλης των Τρικάλων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2005 (EL)

Η φυσιογνωμία της πόλης των Τρικάλων

Καπέλου, Δήμητρα

Η φυσιογνωμία μιας πόλης είναι μια έννοια πολυδιάστατη, καθώς πολλοί είναι εκείνοι οι παράγοντες που τη συνθέτουν. Συνεπώς κάθε μια από τις ελληνικές πόλεις έχει τη δική της φυσιογνωμία καθώς τα διάφορα στοιχεία που τη συνθέτουν την κάνουν να διαφοροποιείται από τις άλλες πόλεις, αντανακλώντας η κάθε μια τη δική της ιστορία. Η γεωγραφική θέση, η πολιτιστική κληρονομιά ,η ιστορία , οι εδαφοκλιματολογικές συνθήκες και όλα αυτά σε συνδυασμό με την ευφυΐα και το μεράκι των κατοίκων είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία που διαμορφώνουν την φυσιογνωμία. Τα Τρίκαλα όπως και όλες οι ελληνικές πόλεις είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι στο πάζλ της ελληνικής κοινωνίας, συμβάλλοντας και αυτή στην ξεχωριστή και ιδιαίτερη ομορφιά της Ελλάδας. Μέσα από τα 16 κεφάλαια της εργασίας αυτής θα προσπαθήσω να δώσω όσο το δυνατό καλύτερα όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν και συμβάλλουν στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας. Τα κεφάλαια αυτά γράφτηκαν μέσα από την μελέτη βιβλιογραφικών πηγών και πάνω προσωπική έρευνα. Τα κεφάλαια αυτά περιλαμβάνουν κάποια εισαγωγικά στοιχεία για το νομό Τρικάλων, τον γεωφυσικό προσδιορισμό, τα οικονομικά στοιχεία (πρωτογενής, δευτερογενής, τριτογενής τομέας), τα αναπτυξιακά στοιχεία της πόλης, τους ελεύθερους χώρους και τα δίκτυα κοινωνικών λειτουργιών, τα δίκτυα υποδομών, τα απορρίμματα στην πόλη, τον κοινωνικό εξοπλισμό, τα ανθρωποποιητά στοιχεία, τις εξέχουσες προσωπικότητες, τους κατοίκους της πόλης, την καταγραφή αισθητικών ποιοτήτων, τους πυκνωτές φυσιογνωμίας, τον περιβάλλοντα χώρο, τον πόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη φυσιογνωμία των Τρικάλων και τον εντοπισμό της φυσιογνωμίας της πόλης των Τρικάλων μέσα από την προσωπική έρευνα.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Trikala - History
Τρίκαλα - Οικονομικές συνθήκες
Trikala - Economic conditions
Τρίκαλα - Ιστορία
Τρίκαλα - Κοινωνικές συνθήκες
Trikala - Social conditions


2005


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.