Κινητή τηλεφωνία και νέες υπηρεσίες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2006 (EL)

Κινητή τηλεφωνία και νέες υπηρεσίες

Βούλγαρη, Ελευθερία

Έχει παρέλθει περίπου μια δεκαετία από τότε που εμφανίστηκαν τα πρώτα κινητά τηλέφωνα στην αγορά. Πρώτα τα χρησιμοποίησαν κάποιοι επαγγελματίες με σκοπό να τους διευκολύνουν στην εργασία τους. Το κόστος αρχικά ήταν μεγάλο. Από τότε και μέσα σε λίγα χρόνια το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας πάρα πολλών ανθρώπων. Σήμερα αντιστοιχούν περίπου 3 συσκευές σε κάθε σπίτι και κάθε μέλος μια οικογένειας έχει το δικό του κινητό.Στην Ελλάδα έχουμε τέσσερις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, Cosmote, Vodafone, Tim και Q-Telecom. Η Cosmote ξεκίνησε την εμπορική της λειτουργία τον Απρίλιο του 1998, 5 χρόνια αργότερα απ’ ότι οι δύο ανταγωνιστές της και αποτέλεσε την μοναδική εταιρία κινητής τηλεφωνίας η οποία ενώ εισήλθε τρίτη στην αγορά αυτή, κατάφερε να καταλάβει την πρώτη θέση. Η Cosmote σε μια έρευνα που έγινε το 2005 έχει 4,51 εκατομμύρια συνδρομητές και είναι πρώτη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Δεύτερη έρχεται η Vodafone με 4,43 εκατομμύρια συνδρομητές. Η Vodafone ήταν η δεύτερη εταιρεία που δημιουργήθηκε το 1994.Η πρώτη εταιρεία που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα ήταν η Telestet (Tim σήμερα) το 1992, και έχει 2,26 εκατομμύρια συνδρομητές (2005). Η τέταρτη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα είναι η Q-Telecom με 0.85 εκατομμύρια συνδρομητές. Η Q-Telecom άρχισε την λειτουργία της το 2002 και το 2006 την αγόρασε η Tim.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Κινητή τηλεφωνία
Κινητή τηλεφωνία - Ελλάδα
Συστήματα κινητής τηλεφωνίας
τηλεπικοινωνία
υπηρεσίες


2006


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.