Χάρτης των διαδρομών πρόσβασης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο από κομβικά σημεία του Νομού Αττικής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2006 (EL)

Χάρτης των διαδρομών πρόσβασης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο από κομβικά σημεία του Νομού Αττικής

Αξαρλής, Άγγελος

Η πτυχιακή εργασία έχει τίτλο «Χάρτης των διαδρομών πρόσβασης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο από κομβικά σημεία του Νομού Αττικής». Όπως ο τίτλος της υποδηλώνει αποσκοπεί στη δημιουργία ενός χάρτη προτεινόμενων διαδρομών πρόσβασης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Στόχος επίσης αυτής της εργασίας είναι το χαρτογραφικό αποτέλεσμα να είναι προσβάσιμο σε μεγάλο αριθμό χρηστών. Για να εντοπιστούν συγκεκριμένες απαιτήσεις υπήρξε συνεργασία με τη γραμματεία Erasmus και το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Οι παραπάνω, λόγω της ενασχόλησης με ανθρώπους που επισκέπτονται το Πανεπιστήμιο για πρώτη φόρα, είχαν διαμορφώσει συγκεκριμένες απαιτήσεις και είχαν γνώση των προβλημάτων που ενδεχομένως αντιμετώπιζαν οι επισκέπτες. Για να καλυφθεί η απαίτηση της διάθεσης του χάρτη σε μεγάλο αριθμό χρηστών, θεωρήθηκε σκόπιμο αυτός να είναι ένας διαδικτυακός χάρτης. Κατά συνέπεια η μελέτη του θεωρητικού υποβάθρου της ανάρτησης χαρτών στο διαδίκτυο ήταν σημαντικό τμήμα της εργασίας. Πέρα όμως από το θεωρητικό υπόβαθρο έπρεπε να επιλεχθεί και το κατάλληλο λογισμικό για την υλοποίηση του χάρτη. Το λογισμικό που επιλέχθηκε είναι το Google Earth και η τυποποιημένη γλώσσα KML. Η επιλογή έγινε με βάση (α) την διάδοση του συγκεκριμένου λογισμικού, (β) την εξαιρετική οπτική ποιότητα των χαρτών που μπορούν να δημιουργηθούν, (γ) την ευχρηστία του λογισμικού και της KML, (δ) το ήδη υπαρκτό χαρτογραφικό υπόβαθρο και (ε) τις προβλεπόμενες δυνατότητες αναβάθμισης. Η υλοποίηση του χάρτη περιλάμβανε τα ακόλουθα στάδια. Αρχικά έγινε η επιλογή των διαδρομών και των κομβικών σημείων που επρόκειτο να χαρτογραφηθούν, με υπόβαθρο χάρτες Google Maps. Ως κομβικά σημεία εννοούνται οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ, του ΟΣΕ, του Προαστιακού, των ΚΤΕΛ, των μεγαλύτερων Λιμανιών της Αττικής και το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ακολούθησε η επιτόπια έρευνα σε όσα τμήματα των διαδρομών και σε όσα κομβικά σημεία αυτό ήταν αναγκαίο. Στη συνέχεια έγινε η ψηφιοποίηση των οδικών διαδρομών και των κομβικών σημείων. Ακολούθησε ενημέρωση των ήδη ψηφιοποιημένων διαδρομών όπου χρειαζόταν λόγω ανανέωσης του χαρτογραφικού υποβάθρου καθώς και διόρθωση σφαλμάτων. Εντυπώθηκαν οι σχετικοί χάρτες και ζητήθηκε η γνώμη της γραμματείας Erasmus και του Γραφείου Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας για το χαρτογραφικό αποτέλεσμα. Ακολούθησε η ανάρτηση του χάρτη στο διαδίκτυο. Τέλος έγινε η συγγραφή αυτού του κειμένου, στο οποίο αναγράφονται όλα τα βήματα εργασίας, τα συμπεράσματα που προέκυψαν και προτάσεις για μελλοντικές ενημερώσεις και ανανεώσεις.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Χάρτες
Αττική (Νομός) - Δρόμοι - Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Δρόμοι - Χαρτογράφηση


2006-09


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.