Η συμβολή του Μετρό στη βιώσιμη ανάπτυξη της Αθήνας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο





Η συμβολή του Μετρό στη βιώσιμη ανάπτυξη της Αθήνας

Ηλιάδου, Άννα

Ξεφυλλίζοντας την παρούσα εργασία, καταλαβαίνει κάποιος τους λόγους εκτέλεσής της. Κύριος στόχος της εργασίας αυτής είναι να απαντήσουμε στο βασικό ερώτημα: Έχει συμβάλλει το Μετρό στη βιώσιμη ανάπτυξη της Αθήνας ; Σίγουρα μετά το πέρας της μπορούμε άνετα να απαντήσουμε. Σταδιακά παρουσιάζεται η εξέλιξη των Μ.Μ.Μ, τα χαρακτηριστικά του Μετρό και οι επιδράσεις του. Ο στόχος για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης έχει ως αποτέλεσμα την ανάγκη δημιουργίας κατάλληλων παραγόντων και μέσων που θα οδηγήσουν σε αυτή. Στην προκειμένη περίπτωση παρουσιάζεται η περίπτωση του μετρό που προκύπτει ως ανάγκη, περιβαλλοντική, οικονομική και αναπτυξιακή για την βελτίωση των συνθηκών της πρωτεύουσας. Είναι γεγονός ότι το μετρό κατασκευάστηκε στις αρχές του 2001 για να μειώσει τα κυκλοφοριακά προβλήματα και να αναβαθμίσει το περιβάλλον της ήδη καταπονημένης πρωτεύουσας. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 βρήκαν την Αθήνα καλά προετοιμασμένη, εξοπλισμένη με ένα επιτυχές σύστημα μεταφορών που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, το Μετρό, εξελιγμένο και αναβαθμισμένο, συνεχίζει να εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες του κοινού, με πολλές επεκτάσεις στο ενεργητικό του και στα μελλοντικά του σχέδια.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Αειφορική ανάπτυξη - Ελλάδα - Αττική (Νομός) - Αθήνα
Υπόγειοι σιδηρόδρομοι - Ελλάδα
Sustainable development - Greece - Attica (Nome) - Athens
Μετρό


2005 - 2006


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.