Σχεδιασμός Κλινικής Δοκιμής φάσης ΙΙ με διατροφική παρέμβαση σε ασθενείς με Χρόνια Καρδιακή Ανεπάρκεια

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2007 (EL)

Σχεδιασμός Κλινικής Δοκιμής φάσης ΙΙ με διατροφική παρέμβαση σε ασθενείς με Χρόνια Καρδιακή Ανεπάρκεια

Καστορίνη, Χριστίνα Μαρία

Σκοπός της εργασίας αυτής είναι να σχεδιασθεί πρωτόκολλο κλινικής δοκιμής φάσης ΙΙ με διατροφική παρέμβαση σε ασθενείς με σταθεροποιημένη Χρόνια Καρδιακή Ανεπάρκεια (ΧΚΑ). Οι ασθενείς θα καλούνται από το ιατρικό προσωπικό να προσέλθουν σε ραντεβού διάρκειας μισής ώρας με διαιτολόγο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνεται καταγραφή των κλινικών, παρακλινικών, συμπεριφοριστικών χαρακτηριστικών τους και των διαφόρων συνηθειών του τρόπου ζωής, καθώς επίσης και των ενεργειακών αναγκών, με τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων. Στη συνέχεια θα δίνεται τυποποιημένη δίαιτα σύμφωνα με τις ενεργειακές ανάγκες του ασθενή, περιεκτικότητας 50% της ενεργειακής πρόσληψης σε υδατάνθρακες, 15% σε πρωτεΐνη και 35% σε λίπος, καθώς και ενημερωτικό υλικό. Θα ακολουθεί συζήτηση με τον ασθενή σχετικά με τους στόχους που τίθενται και θα υπάρχει δυνατότητα μετατροπής του διαιτολογίου σύμφωνα με τις προτάσεις του. Οι επανέλεγχοι για την διατροφική αξιολόγηση θα πραγματοποιούνται κάθε 30 ημέρες. Όταν ο ασθενής συμπληρώσει εξάμηνη παρακολούθηση, θα πραγματοποιηθεί η ανάλυση των στοιχείων για τη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας της κλινικής δοκιμής. Αναμένεται να παρατηρηθεί βελτίωση της ποιότητας της διατροφής των ασθενών, επίτευξη επιθυμητού σωματικού βάρους, βελτίωση των συμπτωμάτων, της ποιότητας ζωής, μείωση της κατάθλιψης, και βελτίωση κλινικών παραμέτρων και βιοχημικών δεικτών.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Heart failure
Ασθένειες - Διαιτολογικές απόψεις
Καρδιακή ανεπάρκεια
Diet in disease


2007-10-05


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.