Ο ρόλος της γυναίκας στην Συριακή – Ελληνική οικογένεια

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΕΣΤΙΑ
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)

Ο ρόλος της γυναίκας στην Συριακή – Ελληνική οικογένεια

Tahmaz, Maram

Ο σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να παρουσιάσω τον ρόλο της γυναίκας στην Συριακή και στην Ελληνική οικογένεια. Στα πλαίσια της εργασίας αυτή εξετάζεται η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον πατέρα, στην μητέρα και στα παιδιά στην οικογένεια και στην κοινωνία. Η εργασία περιλαμβάνει δυο μέρη: Το πρώτο μέρος: αποτελείται από 6 κεφαλαία: 1ο : παρουσιάζει γενικά στοιχεία για την Συρία, την σύγχρονη Συριακή αρχιτεκτονική και την εξέλιξη της Συριακής οικονομίας κατά τομέα. 2ο : παρουσιάσει τις απαρχές της κοινωνιολογίας (ορισμός της κοινωνιολογίας και της κοινωνίας) 3ο : μελετάει γενικά για την κοινωνία στην Συρία και παρουσιάστηκε γενικά ο Χριστιανισμός, ο Ισλαμισμός και οι γυναίκες σε εκείνες τις κοινωνίες. 4ο : παρουσιάσει την θέση και τα δικαιώματα της γυναίκας στην Συρία (πολιτικά και νομικά δικαιώματα, εκπαίδευση….) 5ο : ήταν για τον γάμο στην Συρία , η διαδικασία του γάμου, το διαζύγιο «ορισμός και εξήγηση την αύξηση του ποσοστού διαζυγίου. 6ο : το τελευταίο κεφαλαίο του πρώτου μέρους ήταν σαν εισαγωγή στην οικογένεια. Εδώ εξήγησα την ιστορική αναδρομή της Συριακής οικογένειας και οι σχέσεις μέσα στην οικογένεια. Το δεύτερο μέρος: αποτελείται από πέντε κεφαλαία: 1ο : εισαγωγή στην Δημοκρατία της Ελλάδας, κατά κλασική περίοδο και Μακεδονική περίοδο. Επομένως εισαγωγή στην οικονομία της Ελλάδας. 2ο : εισαγωγή στην θέση της γυναίκας σε όλα τα αρχαία και σύγχρονα χρόνια (αρχαία Ελλάδα, Σπάρτη, Ρώμη..) και οι θέσεις και τα δικαιώματα της γυναίκας στην κοινωνία. 3ο : παρουσίασα εδώ την ιστορική αναδρομή της Ελληνικής οικογένειας και την σημερινή Ελληνική οικογένεια. 4ο : για το γάμο στην Ελλάδα(τι σημαίνει και τα είδη του), και το Διαζύγιο. 5ο : η σχέσεις και οι ρόλοι στην Ελληνική οικογένεια. Τέλος: παρουσίασα τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανα μεταξύ μιας Ελληνίδας και μιας Συρίας.

graduate_thesis
Πτυχιακή Εργασία (EL)
Graduate Thesis (EN)

Οικογένεια - Ελλάδα
Family - Greece
Women - Greece
Family - Syria
Γυναίκες - Ελλάδα
Women - Syria
Γυναίκες - Συρία
Οικογένεια - Συρία


2008-10-29


Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.